Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Druhýkrát sa narodila, 25-ročná žena prežila zrážku s vlakom
Zdielať na

Druhýkrát sa narodila, 25-ročná žena prežila zrážku s vlakom

RIMAVSKÁ SOBOTA / Gabriela z okresu Rimavská Sobota prežila stret s vlakom. Prišla o časť ľavej nohy. K nešťastnej udalosti došlo ráno v časti Sabová. Žena takýmto spôsobom chcela pravdepodobne dobrovoľne ukončiť svoj život. Upozorňujeme, že obsah článku nie je vhodný pre maloletých divákov alebo slabšie povahy.

Rimavskosobotskí hasiči a záchranári v sobotu prežili dramatické ráno. Pár minút po deviatej ich vyslali k záchrane mladej ženy, ktorú zrazil prichádzajúci vlak. Na tiesňovú linku volal rušňovodič. Gabika sedela v priekope ukrytá za kríkom. Na koľajnice vošla vo chvíli, keď bol osobný vlak iba pár metrov od nej.

"Išlo o ženu, ktorá sa neoprávnene pohybovala v prechodovom priereze koľaje. Podľa doterajších zistení nie je vylúčené, že žena sa pokúsila spáchať samovraždu," uviedla hovorkyňa železníc Martina Pavlíková. 

Prišla o časť nohy 

Rušňovodič okamžite zatiahol rýchlobrzdu, no pre krátku vzdialenosť zrážke nezabránil. Vlak zastal asi 100 metrov od miesta nárazu. Rušňovodič žene okamžite bežal na pomoc. Našiel ju ležať na koľajniciach. Žena však bola pri vedomí a plakala. Následne sa jej už ujali hasiči a záchranári. Tí ju stabilizovali, no prišla o časť nohy. "Po zrážke utrpela amputáciu predkolenia ľavej dolnej končatiny. Bola pri vedomí, komunikovala," informoval Jozef Minár z operačného strediska záchranárov. 

Záchranári na mieste ošetrovali približne 15 minút, potom ju previezli do rimavskosobotskej nemocnice. Tam ju hneď operovali. Prípad vyšetrujú železniční policajti. Cestujúcim z vlaku sa nič nestalo, doprava bola na tomto úseku úplne prerušená takmer 3 hodiny.

Ďalšie nešťastie

Aj na železničnej stanici Lučivná sa ráno samovrah postavil pred prichádzajúci vlak. V tomto prípade ale muž neprežil. Rušňovodič medzinárodného rýchlika Košice-Praha nemal šancu ťažký kolos zastaviť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy