Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vodiči, pripravte sa! Kilometrové kolóny na D1 ešte potrvajú
Zdielať na

Vodiči, pripravte sa! Kilometrové kolóny na D1 ešte potrvajú

BLATNÉ / Diaľnica D1 je v úseku mimoúrovňovej križovatky Blatné cez víkend uzavretá. S uzávierkou je potrebné počítať v sobotu 5. mája od 8.00 hodiny ráno do nedele 6. mája do 12.00 hodiny poobede. Na cestách sa už začali robiť dlhé kolóny. Vodiči hlásia zdržanie od pol hodiny do dvoch hodín. Trasu z Bratislavy do Senca si prešiel aj štáb TV JOJ.

Vodiči sa zdržali na diaľnici D1 pred Sencom v smere z Bratislavy aj viac ako dve hodiny. Pred Sencom v smere od Serede si vodiči postáli do 30 minút. Cestu si šiel vyskúšať aj reportér TV JOJ Pavol Janič: "Kolóna sa pomaličky hýbala. Boli sme zvedaví ako dlho nám potrvá cesta do Senca." Cesta im nakoniec trvala 70 minút. 

Dôvodom je osádzanie portálov trvalého dopravného značenia na diaľnicu v úseku mimoúrovňovej križovatky Blatné. Pravý jazdný pruh uzavreli od križovatky Senec po križovatku Blatné a ľavý pás diaľnice D1 uzavreli od križovatky Trnava po križovatku Senec. 

Vodiči musia použiť obchádzku 

Obchádzková trasa pre smer Nitra bude pokračovať po R1 v smere na Nitru. Pre smer Žilina sa v križovatke Sereď treba napojiť na R1 smer Trnava a odtiaľ v smere Trenčín, Žilina späť na diaľnicu D1. Obchádzková trasa pre diaľnicu D1 smer Bratislava pre vozidlá prichádzajúce zo smeru Žilina povedie od križovatky Trnava po R1 smer Nitra. V križovatke Sereď sa bude dať napojiť na cestu I/62 v smere na Senec, odkiaľ možno pokračovať buď po ceste II/503, alebo po ceste I/61 až na diaľnicu D1.  

​Pre vozidlá prichádzajúce od Nitry platí obchádzková trasa z R1, kde sa v križovatke Sereď dá napojiť na cestu I/62 v smere na Senec a pokračovať buď po ceste II/503, alebo po ceste I/61 až na diaľnicu D1. Ďalšie obmedzenie dopravy bude pre vozidlá v križovatke Voderady na diaľnici D1, kde vozidlá nebudú môcť pokračovať v jazde na diaľnicu D1 smer Bratislava. Na diaľnici D1 od križovatky Blatné smer Žilina bude doprava bez obmedzenia.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy