Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Auto zhorelo do tla
Zdielať na

Auto zhorelo do tla

Archívna reportáž

STARÉ HORY / Cesta z divadla nedopadla presne tak, ako si predstavovali. Trojici z Ružomberka cestou z Banskej Bystrice do tla zhorelo auto. Hustý dym začal stúpať spod kapoty pri Starých Horách neďaleko Donovál.

Dvaja muži a jedna žena, posádka v tomto zložení sa neskoro v noci vracala domov do Ružomberka. Cestovali z Banskej Bystrice, kde trávili večer v divadle na predstavení. Kultúrny zážitok im ale dlho nevydržal. Asi desať kilometrov za mestom, pri Starých Horách im začalo horieť auto. "My sme chceli auto zahasiť, ale sa nám to nepodarilo," vraví jeden z pasažierov, ktorí mali šťastie v nešťastí. Potom čo sa spod kapoty vyvalil hustý dym rýchlo zastavili pri krajnici a všetci traja sa z malého auta dostali von.

V aute nemali žiadny hasiaci prístroj a tak sa viac urobiť nedalo. "Požiar zachvátil vozidlo, bolo v treťom štádiu požiaru," vraví  František Horál z HaZZ Banská Bystrica. Posádka auta si zachránila osobné veci, no samotné auto pohltili plamene. Banskobystrickí hasiči ich rýchlo hasili, no oheň sa spod kapoty rozšíril na celú kabínu. Jediným šťastím je, že trojica cestujúca z divadla vyviazla bez zranení. Požiar zrejme spôsobila technická porucha, pre posádku prišli príbuzní.

Podobný desivý zážitok mali už viacerí vodiči osobných vozidiel:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy