Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Majitelia o ňom vedeli, no nestarali sa. Pes na dvore od zúfalstva ohrýzal kolíky
Zdielať na

Majitelia o ňom vedeli, no nestarali sa. Pes na dvore od zúfalstva ohrýzal kolíky

OĽKA / Z domu, ktorý im zhorel sa odsťahovali, no psa nechali priviazaného na dvore. Od nešťastia už uplynul viac ako rok a podľa slov susedov majitelia na psa úplne zabudli. Zakročiť musela organizácia pre zvieratá v núdzi. Pes bol vychudnutý a do krku mal vrastenú reťaz.

Rodina sa po požiari z domu odsťahovala, no pes zostal priviazaný. Susedia chápali, že bezprostredne po udalosti mali domáci iné starosti, no od požiaru uplynul rok a chlpáč bol odkázaný iba na milosť susedov. "Keď dostane iba raz za čas, to je iba na prežitie, stále je to bolesť, hlad, utrpenie pre toho psa," povedal cvičiteľ služobných psov Valér Vitrikuš.

"My sme ho chodili kŕmiť tri mesiace, oni raz za mesiac k nemu chodili a ja som to začal riešiť," povedal Ľubo, ktorý psa kŕmil. Ten nakoniec skončil v útulku vo Veľkých Kapušanoch. Na mieste, kde bol priviazaný, ostali dohryzené koly. "Keď nejedol veľa a dlho, taká agónia prichádzala, on už bral všetko len aby prežil," uviedol Vitrikuš. To ale nie je všetko.

Linka pre zvieratá v núdzi zadokumentovala aj to najbolestivejšie. "To zviera bolo aj týrané, nedostávalo stravu. Zistilo sa pri odchyte, že má vrastenú reťaz do krku, na majiteľov sme podali trestné oznámenie," povedala Mária Sliacka z SOS linky pre zvieratá v núdzi. "Pre toho psa to je utrpenie, keď mu zarastie reťaz, to je veľká bolesť. Pes rastie, obojok sa nerozširuje, vrastie do krku, to je veľká nezodpovednosť človeka," dodal Vitrikuš. 

Prípad podľa miesta príslušnosti presunuli do Humenného. Majiteľov sa TV JOJ nepodarilo kontaktovať, no podľa susedov vedia, čo sa stalo.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy