Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pre požiar prišli o hydinu. Majitelia si oheň nevedia vysvetliť
Zdielať na

Pre požiar prišli o hydinu. Majitelia si oheň nevedia vysvetliť

BANSKÁ BYSTRICA / Dva rodinné domy v okrajovej časti Banskej Bystrice ohrozoval veľký požiar. Najmä pre vietor sa oheň rýchlo šíril a domáci sa báli, že prídu o svoje bývanie. Požiar vznikol v prístavbe rodinného domu a odtiaľ sa rozšíril aj k susedom, kde zhorela dreváreň a ďalšia prístavba. Zachrániť sa nepodarilo asi 30 sliepok.

Oheň v prístavbe rodinného domu si ako prví všimli susedia, plamene už ale boli veľké. Majiteľ domu práve nebol doma, kým sa domov dostal, plamene sa už rozšírili aj k susedom. "Medzi ním a mnou je úzka ulička, takže keď preskočila iskra bol už oheň aj u nás," uviedol majiteľ susedného domu. 

Horela dreváreň aj prístavby dvoch susediacich domov. Domáci sa báli, že prídu o strechu nad hlavou, ak by sa požiar nepodarilo včas uhasiť. Pomáhalo desať hasičov a štyria dobrovoľníci. "Strecha sa bude rozoberať postupne podľa toho, kde sa budú likvidovať ložiská požiarov," povedal Oto Hudec z Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici. 

Prístavby zhoreli do tla. Majitelia nestihli nič zachrániť. V jednej z nich zhorelo asi 30 sliepok. Oheň sa ale podarilo uhasiť skôr ako stihol poškodiť domy. Majiteľ prístavby, v ktorej oheň vznikol a spôsobil tisícové škody, si ho vysvetliť nevie. Príčiny už vyšetrujú. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy