Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Polícia chytila opitého cudzinca za volantom, čaká ho rýchly súd
Zdielať na

Polícia chytila opitého cudzinca za volantom, čaká ho rýchly súd

VRANOU NAD TOPĽOU / Štyridsaťosemročný Poliak si v utorok večer na slovenských cestách poriadne zavaril. Pri náhodnej policajnej kontrole neďaleko Vranova nad Topľou sa okrem iného podrobil dychovej skúške. Po jej výsledku skončil na policajnej stanici a teraz má na krku obvinenie.

Šoférovi poľskej národnosti s rakúskym občianstvom odstavila za Vranovom nad Topľou,konkrétne v dedinke Soľ, policajná hliadka. Na odstavnom parkovisku mu dali vykonať dychovú skúšku. Výsledok bol takmer dve promile. "Vodičovi bola pri dychovej skúške nameraná hodnota 0,87 miligramu metanolu na liter vydychovaného vzduchu," povedal policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik. 

Muž mal namierené do Rakúska kde pracuje. Po dychovej skúške ale skončil na policajnej stanici. Následne bol obmedzený na osobnej slobode a umiestnený do cely policajného zaistenia. Vodič momentálne čelí obvineniu z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za jazdu pol vplyvom alkoholu mu v lepšom prípade hrozí peňažný trest, v tom horšom môže skončiť za mrežami. Na Slovensku ho čaká superrýchle konanie. Z policajnej cely poputuje rovno pred sudcu. 


Pozrite si archívnu reportáž o vodičoch, ktorý na prvého mája porušili zákony:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy