Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Trojica motorkárov bola na výlete. Na jedného z nich spadli počas jazdy stromy
Zdielať na

Trojica motorkárov bola na výlete. Na jedného z nich spadli počas jazdy stromy

ŠTUREC / Výlet troch kamarátov na motorke sa takmer skončil tragicky. Na jedného z mužov sa pod Šturcom zrútilo niekoľko ťažkých stromov. Motorka mladého Zvolenčana je síce rozbitá, ale on sám, akoby zázrakom, vyviazol bez zranení.

Partia kamarátov za vracala z výletu, aj ich prvé teplé dni vylákali na jazdu na motorke. Traja chlapi išli po ceste za sebou, Braňo bol druhý v poradí a práve jeho zasiahli padajúce stromy zo svahu. "To bolo ako z hororu, tá masa spadla na mňa, mám drevo úplne všade," hovorí zasiahnutý motorkár. 

Sezóna v plnom prúde 

Ďalší kamarát, ktorý išiel za ním ešte stihol zabrzdiť, všetko tak spadlo na Braňa. Odniesla si to motorka, bola nová, jazdil na nej iba krátko, po nehode je nepojazdná.

Sezóna je už v plnom prúde, Braňo s kamarátmi nie sú prvými, ktorí využili teplé počasie. Skupiny motorkárov možno stretnúť najmä počas voľných dní aj horskom priechode Šturec, ten patrí medzi pomerne obľúbené trasy. Na motorky však vyrazili aj policajti, kontrolujú dodržiavanie predpisov.

Najviac nehôd v nedeľu 

Podľa policajných štatistik sa najviac nehôd motorkárov stáva v nedeľu, ide často o rýchlu jazdu či precenenie síl. Mladý pár, ktorý havaroval neďaleko Banskej Bystrice dostal na skútri šmyk na štrku pri krajnici. Mladú ženu aj muža na mieste ošetrovali záchranári. Určite preto treba myslieť na ochranné oblečenie, prilbu či reflexné prvky.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnej téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy