Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Šoféra neodradilo ani 6 policajných hliadok, cez centrum išiel rýchlosťou 150 km/h
Zdielať na

Šoféra neodradilo ani 6 policajných hliadok, cez centrum išiel rýchlosťou 150 km/h

Archívna reportáž

ŽILINA / V pondelok podvečer dostali policajti informáciu o vodičovi auta značky Škoda, ktorý bezohľadnou jazdou ohrozoval ostatných vodičov na ceste medzi Martinom a Žilinou. Prenasledovalo ho niekoľko policajných áut.

Švajčiar Richard šliapol na plyn a cez mesto uháňal vysokou rýchlosťou. Dopravná hliadka si tak na šoféra počkala v Žiline, no naháňať ho muselo až 6 policajných áut. Policajti vodiča zastavili až na sídlisku Hájik, kde 32- ročného Richarda zablokovali na konečnej zastávke trolejbusov. Šofér ale vystúpiť nechce. Policajti ho tak museli z auta vytiahnuť a  následne mu nasadili putá. "Naháňali ho passat a superbéčko, a štyri policajné autá," povedal jeden zo svedkov.

Prenasledovať ho začali potom ako vodič auta značky Škoda so švajčiarskymi evidenčnými číslami neuposlúchol na svetelnej križovatke v Žiline pri Celulózke. "Policajti vyzvali vodiča, aby ich nasledoval na najbližšiu odstavnú plochu. Na svetelný signál voľno ale vodič vozidla začal dopravnej hliadke unikať a na výzvy na zastavenie nereagoval," uviedol v telefonáte hovorca polície v Žiline Radko Moravčík. "Ja som išiel MHD a videl som šoféra tej škodovky ako išiel cez mesto rýchlosťou asi 150 km/h.," porozprával svedok. 

Z akého dôvodu Richard policajtom unikal jasné nie je. "Vodič sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom a bol u neho nariadený aj odber bio materiálu. Z dôvodu, či nebol ovplyvnený návykovou látkou," uviedol hovorca polície. Hoci vodič auta z nemocnice odchádzal ešte s putami na rukách, po výsluchu ho polícia prepustila. Podľa hovorcu polície je ale podozrivý z viacerých priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. 

Pozrite si archívnu reportáž o opitom vodičovi, ktorý dostal trest: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy