Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pokojná nočná služba sa zmenila po hlásení o útoku sekerou. A potom už tiekla krv
Zdielať na

Pokojná nočná služba sa zmenila po hlásení o útoku sekerou. A potom už tiekla krv

MEDZILABORCE / Služby príslušníkov pohotovostnej motorizovanej jednotky sa niekedy zmenia na drámu v priebehu pár minút. Stačí ak dostanú hlásenie. Napríklad o útoku sekerou.

Krátko po siedmej večer a spolu s príslušníkmi pohotovostnej motorizovanej jednotky vyrážame smer Medzilaborce. Tu nás privítal zapáchajúci dym. "Elektriku nemáme, čo budeme v tme robiť dome," hovorí obyvateľka Medzilaboriec Darina Čonková. Miestni tvrdili, že oheň založili deti. Snažili sa ho uhasiť. Pred polnocou PMJ-čkárov privolali na Zámočnícku ulicu. Zasahovalo tu niekoľko policajných hliadok. A to pre útok sekerou. Jeden z mužov tvrdil, že sa to malo diať zo strany jeho otca. "Od malička mi robí zle, nemám život, rozumiete mi?," kričal zúfalý Vladimír Grundza.

Jeho manželka tvrdí, že sa im vyhrážal: "povedal, že príde so sekerou, že nás pozabíja." Vladimír sa priznal, že bol vo väzení a tvrdí, že situáciu bude riešiť takto: "Rozporcujem ho so sekerou, ja ho zabijem, kamerujte, smelo, ja sa nebojím."

Situácia na mieste bola pokojná. No zrejme len dovtedy, kým policajti neodišli. Od slov miestni prešli k fyzickým útokom. Prešlo iba niekoľko minút a policajné hliadky museli zasahovať opäť. Jedna zo žien kameňmi rozbíjala okná a to v čase, keď boli do vnútri deti. Tie s plačom vybehli von. Po chvíli vyšiel ten istý muž, ktorý sa sťažoval na útok sekerou. Jeho tvár bola celá skrvavená. Policajti museli na pomoc privolať záchranárov. Jeden z chlapcov so slzami v očiach rozprával o tom, čo sa dialo s jeho otcom. "Traja na neho skočili, zvalili ho a kopali do neho traja."

"Polícia v prípade začala trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví," potvrdila Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ v Prešove.

Napriek zraneniam mužov emócie neopúšťali. Krotili ich policajti: "čo mi spravíš ty, čo sa mi vyhrážaš," kričal Vladimír. Napokon so zakrvavenou tvárou však skončil aj údajný útočník. Čo bolo dôvodom útoku zrejme vedia len oni. "Obaja mali úraz hlavy a posádky ich po ošetrení previezli do nemocnice v Humennom," potvrdila hovorkyňa záchra Alena Krčová.

Aj keď išlo o situáciu, keď bolo treba krotiť rozvášnené emócie, títo profesionáli mali všetko pevne v rukách. Potvrdil to aj pán Ladislav. Keď ho pred časom na zemi bila a kopala asi desiatka mužov, hliadka zo Slovenskej Kajne mu zachránila život. Vraví, že s ich prácou sa spája spoľahlivosť a rešpekt. "Ja som veľmi rád, za to aj ďakujem PMJ-čkárom, keby nie ich, dnes som mohol byť na druhom svete," hovorí Ladislav Varecha, obyvateľ Medzilaboriec. Že majú rešpekt medzi obyvateľmi potvrdzujú aj slová ďalšieho obyvateľa: "Je to dobré, je to super, keď prídu títo chlapi PMJ-čkári, každý má pred nimi rešpekt, všetci si ich vážia."

Dramatické zásahy majú na dennom poriadku aj hasiči:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy