Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Muž chcel prepadnúť poštu, nakoniec odišiel s plačom
Zdielať na

Muž chcel prepadnúť poštu, nakoniec odišiel s plačom

Archívna reportáž

ALEKŠINCE / Maskovaný lupič so zbraňou prepadol budovu pošty. Vedúca pobočky sa ale zachovala duchaprítomne a lupič z pošty napokon odišiel ako sa hovorí s dlhým nosom. Navyše bol poriadne uplakaný.

Rušné ráno zažila na pošte v Alekšinciach jedna zo zamestnankýň, keď neznámy maskovaný muž vošiel do miestnosti so zbraňou v ruke a od pracovníčky žiadal peniaze. Tá ale našťastie zachovala chladnú hlavu a muža so zbraňou sa pokúsila spacifikovať. 

Lupič, vošiel do budovy miestnej pošty a vyčkával najskôr chvíľu na chodbe vedúcej k priehradkám. Držal v rukách pištoľ a namieril si to potom k zamestnankyni, od ktorej pýtal peniaze. Žena, cez okienko vystrčila ruku a začala sa brániť slzným plynom."Došiel chlapík, nepoznala ho a prepadol ju," povedal jeden zo svedkov. Páchateľ, ešte vedúcu pošty ťahal za ruku, v ktorej držala slzný plyn.

Odvážnej zamestnankyni sa podarilo vytrhnúť a ukryla sa na toalete, tam sa šikovne zamkla. Muž je však prenasledoval a kopal do zamknutých dverí. "Muž chvíľu na ňu ešte kričal a kopal do dverí, že nech mu dá peniaze. On jej neublíži," uviedla policajná hovorkyňa mesta Nitra Božena Bruchterová. 

Z pošty napokon lupič utiekol a vďaka duchaprítomnosti zamestnankyne, ktorá sa bránila, neukradol vôbec nič. "Incident sa obišiel bez zranení aj materiálnych škôd," vyjadrila sa v telefonáte Martina Macková, hovorkyňa Slovenskej pošty. Žena po tom, čo sa udialo na kameru hovoriť nedokázala. Policajti, na mieste zaistili stopy a po páchateľovi pátrajú. "Žiadame občanov obce Alekšince, ktorí sa pohybovali v blízkosti pošty a videli niečo podozrivé, aby to ohlásili na čísle 158," dodala hovorkyňa polície. 

Pozrite si archívnu reportáž o ďalšom prepade : 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy