Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Plamene zachvátili sklad plný dreva. Hasiči hasili vodou z potoka
Zdielať na

Plamene zachvátili sklad plný dreva. Hasiči hasili vodou z potoka

UĽANKA / Plamene zachvátili v noci pílu v obci pri Banskej Bystrici. Zasahovalo 12 banskobystrických hasičov. Nočný strážnik si všimol plamene stúpajúce zo strechy skladu plného dreva. Hrozilo, že sa oheň rozšíri aj na vedľajšie budovy a zhorí všetko spracované drevo. Aby mohli čo najrýchlejšie hasiť, vodu čerpali z blízkeho potoka.

Pri požiari v Uľanke zasahovali banskobystrickí hasiči niekoľko hodín, presnú príčinu ale zatiaľ nepoznajú. Neskoro večer si prvé plamene všimol nočný strážnik počas kontroly areálu píly. Rýchlo bežal ku streche skladu, v ktorej je uskladnené drevo, no oheň bol už príliš veľký. Aj napriek okamžitej snahe jedna hadica na hasenie nestačila.

Na miesto prišlo 12 banskobystrických hasičov so 4 kusmi techniky. Použili dokonca aj ponorné čerpadlo a vodu na hasenie čerpali z neďalekého potoka. Oheň zachvátil strechu budovy, v ktorej bola kotolňa a vedľa nej sušička, v ktorej bolo asi tristo kubických metrov dreva, hrozilo, že všetko zhorí. Hasičom sa podarilo oheň dostať pod kontrolu, nezasiahol tak vedľajšie budovy ani uskladnené drevo. Zhorela ale časť strechy. Výška škôd ešte v tejto chvíli známa nie, príčiny objasňuje hasičský vyšetrovateľ.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade:


Súvisiace články

Najčítanejšie správy