Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Žena zaspala na lavičke, svoje dieťa nechala na pospas nakupujúcim
Zdielať na
Krimi

Žena zaspala na lavičke, svoje dieťa nechala na pospas nakupujúcim

Archívna reportáž

BRNO / Matka bola so svojou dcérou v jednej z nákupných galérií v centre Brna. Nebolo by na tom nič nezvyčajné, keby ale matka 3-ročného dievčatka nespala na lavičke a dieťa nezostalo bez dozoru. Políciu privolali až neskôr svedkovia.

V utorok večer našli návštevníci nákupnej galérie postávať vedľa lavičky len 3-ročné dievčatko. Okamžite preto privolali mestských policajtov. Tí po príchode na miesto zistili, že dievčatko iba čaká na svoju mamu. 

Matka dieťaťa sa totiž rozhodla, že si pospí na lavičke v jednej z brnenských galérii. Policajti po príchode na miesto 32-ročnú ženu okamžite zobudili. Zistili ale, že je doslova na mol opitá. "Pôsobila zmätene, plakala a dokonca si nebola vôbec istá či sa nachádza v Brne. Policajti došli k záveru, že v tomto stave jednoznačne nie je schopná sa postarať o svoje dieťa.  Hliadke povedala, že pila vodku," uviedla v tlačovej správe Mestská polícia Brno.

Po vykonaní dychovej skúšky zistili, že žena má v krvi až 4,5 promile alkoholu. Pri takejto hodnote môže u ľudí, ktorí nie sú závislí na alkohole, vzniknúť aj otrava alkoholom. Poprípade nastane stav úplného bezvedomia. Matku dievčatka následne odviedla Polícia Českej republiky. Dievča vyzdvihol jeho otec. Polícia taktiež uviedla, že o celej situácií bude informovať aj sociálnych pracovníkov. 

Pozrite si archívnu reportáž o rozhodnutí rodičov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy