Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V rieke našli ženské telo. Totožnosť zosnulej je zatiaľ neznáma
Zdielať na

V rieke našli ženské telo. Totožnosť zosnulej je zatiaľ neznáma

ZVOLEN / Hrozivý nález na strednom Slovensku. V rieke Hron našli hasiči staršie pozostatky ľudského telo. Bolo zachytené pri brehu, niekoľko kilometrov za Zvolenom - v teréne kam sa po brehu dalo dostať iba na pešo. Polícia už začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

Bol to šokujúci nález. Ženské telo zachytené vo vode medzi konármi niekoľko kilometrov za Zvolenom našli hasiči. Na člne splavovali Hron. "Išlo o telo ženské v značnom štádiu rozkladu," upresnila Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ NR. Zrejme tam bolo niekoľko týždňov. Miesto nálezu je ďaleko od cesty, v poliach, kam mali problém dostať sa autom aj záchranári, k Hronu preto prešli na pešo. Polícia nevie odkedy vo vode ženské telo ležalo.

Zrejme by mohlo ísť o ženu, ktorá zmizla pred vyše 2 týždňami v breznianskom okrese. Práve v tom období ale rybári povyše Slovenskej Ľupče videli v Hrone čosi podozrivé, čo sa podobalo na ľudské telo. Policajti aj hasiči vtedy síce zorganizovali rozsiahlu pátraciu akciu, na člne splavili Hron po Banskú Bystricu, no nič nenašli. V rieke bol však silný prúd a vysoká voda zrejme ženu odniesla až za Zvolen, kde ju teraz hasiči aj našli. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Pozrite si archívnu reportáž o inom nedávnom tragickom prípade utopenia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy