Oblačno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Muž strhol na cykloceste ženu z bicykla, so striekačkou v ruke ju znásilnil
Zdielať na

Muž strhol na cykloceste ženu z bicykla, so striekačkou v ruke ju znásilnil

OSTRAVA / Ostravská polícia pátra po neznámom mužovi, ktorý v utorok ráno zaútočil na ženu prechádzajúcu po cykloceste vo Vratimove. Strhol ju z bicykla, znásilnil a olúpil. Polícia teraz hľadá svedkov.

Násilník prišiel na Vratimovskú cyklotrasu tiež na bicykli. Počkal si na prechádzajúcu ženu, strhol ju z bicykla a ohrozoval ju injekčnou striekačkou.

"Pod hrozbou ujmy na zdraví si vymohol pohlavný styk. Žene potom ešte zobral peniaze," uviedla policajná hovorkyňa Gabriela Holčáková. Rozrušenej žene potom poskytli pomoc záchranári.

V čase, keď útočník v blízkosti cyklotrasy ženu znásilnil, miesto míňal cyklista a bežec. Policajti ich teraz hľadajú. "Obaja môžu k veci poskytnúť kľúčové informácie. Žiadame ich, aby nás kontaktovali na linke 158," uviedla Holčáková. Páchateľ mal okolo tridsať rokov, štíhly a vysoký približne 170 centimetrov. "Oblečené mal modré tričko s krátkym rukávom a nápisom a kárované kraťase modro-bielej farby. Na nohách mal fialové nazúvaky tzv. Crocsy," dodala policajná hovorkyňa.

Ak polícia muža chytí, hrozí mu za znásilnenie a lúpež až desaťročné väzenie.

Koncom minulého roka znásilnili traja muži ženu pri Košiciach. Boli maloletí:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy