Skoro jasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Do domu mu vbehla susedova mačka. Následne ju dobil palicou takmer na smrť, tvrdí svedok
Zdielať na

Do domu mu vbehla susedova mačka. Následne ju dobil palicou takmer na smrť, tvrdí svedok

NITRA / Mužovi z nitrianskej časti Zobor vbehol mu do domu susedov kocúr, následne ho brutálne dobil palicou. Zviera pred smrťou zachránil nevlastný syn, ktorý prišiel na návštevu. Kocúr bojuje o život a smutným prípadom sa už zaoberá polícia.

Všetko sa stalo v nedeľu podvečer, do rodinného domu vbehol kocúr od susedov. Muž, ktorý tam býva sa ho snažil vyhnať a zobral údajne do rúk konár zo stromu. Nevlastný syn nechápal o čo ide, keď sa otvorili dvere naskytol sa mu pohľad, na ktorý nezabudne. "My máme mačku, to bola jej kamarátka a dostala sa do domu. Za zavretými dverami ju mlátil, ja som len počul z vonka buchoty. Mačka sa už len plazila, on ju mlátil. Ja som ho od nej odsotil," povedal Ľubomír, nevlastný syn podozrivého muža. 

Muž štábu TV JOJ povedal, že bezprostredne po útoku mu otčim tvrdil, že všetko urobil preto, že im kocúr v dome roztrhol záves. "Že poškodila závesy a ja som povedal, že to nemyslí vážne. Mačka ide do domu a on ide zabiť ju?" povedal Ľubomír.  Zviera zostalo ležať na zemi a malo bolesti. Nevlastný syn preto zavolal pomoc. Na miesto smerovala polícia a aj špecialista z útulku.

Zviera s mnohopočetnými poraneniami previezli na veterinárnu kliniku. "Bol nám prinesený kocúr a polytrumatickým poranením hlavy a oka. Útok bol smerovaný hlavne na hlavu," skonštatoval veterinár Ladislav Stodola. Kocúr zrejme prípade o oko, a má aj zranené uši, bude sa zotavovať asi dva až tri týždne.

S mužom, ktorý ho vraj dobil, sa reportérke TV JOJ skontaktovať nepodarilo. Na polícii však bude mať čo vysvetľovať. "Polícia prípade rieši ako trestný čin týranie zvierat," vyjadrila sa Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ NR.

Pozrite si archívnu reportáž o inom prípade týrania zvierat:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy