Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vážna nehoda na Orave. Vodič ostal s autom visieť z mostu
Zdielať na

Vážna nehoda na Orave. Vodič ostal s autom visieť z mostu

JASENOVÁ / Podgurážený vodič prešiel cez dve dvojitú plnú čiaru a v protismere sa zrazil s nákladným autom. Náraz bol taký silný, že nákladné auto zostalo bez kolesa visieť prednou časťou vozidla, chýbalo málo, aby sa nezrútilo z cestného mosta do hĺbky asi šesť metrov.

Vodič osobného auta na horskom priechode Brestová prešiel do protismeru a zrazil sa s nákladiakom. "Prešiel na moju stranu, nemohol som nič urobiť. Vyšiel tackajúci, my sme nevedeli, čo sa s ním deje," hovorí vodič nákladného auta. 

"Vodič osobného motorového vozidla sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom, v prepočte 1,02 promile," odhalil možnú príčinu nehody policajný hovorca Radko Moravčík. Chýbalo naozaj málo, aby 59-ročný skúsený vodič, spadol s týmto autom na spodnú cestu. 

Vodičovi nákladného auta sa nič nestalo, ale vodičovi osobného auta museli pomáhať privolaní hasiči. Potom ho sanitka previezla do nemocnice, polícia mu ale predtým ešte zadržala vodičský preukaz. "V súvislosti s touto udalosťou poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," povedal Moravčík. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy