Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Čašník upozornil hostí, že nemôžu piť vlastný alkohol. Po útoku mu museli operovať hlavu
Zdielať na

Čašník upozornil hostí, že nemôžu piť vlastný alkohol. Po útoku mu museli operovať hlavu

PRAHA / Kriminalisti v Prahe vyšetrujú prípad bezdôvodného útoku na čašníka v centre Prahy. Skupinka cudzincov zaútočila na letnej záhrade jednej z reštaurácií na čašníka len preto, že ju upozornil na to, že tam nemôžu konzumovať vlastný alkohol.

Slovný spor vygradoval v bitku pred reštauráciou. "Skupina siedmich mužov zaútočila na personál reštaurácie, jedného čašníka zvalili na zem a tam ho začali mlátiť päsťami a kopať do neho. Keď poškodený zostal bezvládne ležať na zemi, tak podozriví z miesta utiekli na električku číslo 14 a odišli smerom na Karlovo námestie," informuje vo svojom stanovisku česká polícia.

Zranený muž skončil v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti vo veľmi vážnom stave a museli mu operovať hlavu.

Polícia po týchto útočníkoch intenzívne pátra.

Kriminalisti s policajtmi začali prípad okamžite vyšetrovať a pátrať po podozrivých. "Podľa všetkého ide o cudzincov a je predpoklad, že bývajú v hoteli alebo inom ubytovacom zariadení v Prahe či okolí. Prosíme predovšetkým recepčných a všetkých iných svedkov, ak mužov videli alebo vedia, kde by sa mohli nachádzať, nech kontaktujú tiesňovú linku 158," vyzýva polícia.

Polícia prípad preveruje pre podozrenie zo spáchania trestného činu ťažkého ublíženia na zdraví a výtržníctva. Páchateľom v prípade dolapenia a odsúdenia hrozí až desať rokov odňatia slobody.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy