Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Podľa kolegov kreslil zaklínadlá a prepichoval bábiky. Po prepustení divadlo zažaloval
Zdielať na

Podľa kolegov kreslil zaklínadlá a prepichoval bábiky. Po prepustení divadlo zažaloval

NITRA / Kreslil zaklínadlá a prepichoval bábiky, opísal kulisár z divadla Andreja Bagara v Nitre bývalého kolegu Petra B., ktorý sa v minulosti vydával za falošného policajta. Divadlo teraz vyšetrujú elitní policajti z Národnej kriminálnej agentúry. Peter B totiž tvrdí, že ho prepustili z rasových dôvodov.

Peter, ktorý už vystupoval pod rôznymi menami a vydával sa za odborníka na viaceré povolania, pracoval v Divadle Andreja Bagara v Nitre zhruba mesiac a pol ako kulisár. Aj tu údajne tvrdil, že je na prácu odborník.

Prvé problémy nastali potom, ako mu údajne niekto napísal na skrinku hanlivý odkaz, ktorý si aj nafotil. Kolegovia si ale myslia, že to zrejme urobil sám. "Na skrinku si napísal zdochni, ty židák a začal to hercom a režisérom ukazovať," uviedol kulisár. Počas týždňa v divadle si skrinku pokreslil neznámymi obrázkami. Ostatní kulisári nevedeli, o čo ide a radili sa s mníškami, ktoré prišli do divadla. "To nie je normálne, aby za týždeň popísal celú skrinku. Boli tu mníšky, tak sme ich zavolali. Povedali, aby sme ho poslali preč,že to sú nejaké zaklínadlá," vysvetlil kulisár. 

Na dverách sa napríklad objavila bábika, ktorú prepichol so špendlíkom. V skúšobnej dobe sa napokon rozhodli muža prepustiť. Na divadlo podal oznámenie. "Uviedol, že bol prepustený z rasistických dôvodov, toto boli prešetrovať," povedal riaditeľ divadla Miroslav Dóczy. "Môžeme potvrdiť, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry sa zaoberá tretsným oznámením Petra B. pre podozrenie zo spáchania trestného činu extrémizmu," povedala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. 

Peter je známy tým, že sa v Čechách vydával za odborníka na stavebníctvo. V Paríži zas za experta na diagnostiku áut. Kradol údajne, mobily počítače či peniaze. Ako falošný policajt zas vodičom rozdával pokuty. O mužovej bohatej minulosti sa v divadle dozvedeli až po jeho odchode.

Pozrite si archívnu reportáž o tomto prípade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy