Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Z krčmy rovno za volant, 38-ročný muž došiel ale len po betónový múr
Zdielať na

Z krčmy rovno za volant, 38-ročný muž došiel ale len po betónový múr

UBĽA / S jeden a pol promile havaroval vodič zo Sniny v obci Ubľa. Najprv autom zišiel do odtokového kanála, potom narazil do betónového mostíka. To, že pred jazdou pil zisťovali policajti až v nemocnici, keďže pre zranenia na mieste nehody dychovú skúšku vykonať nemohli.

Bolo krátko po 16:00, keď miestni obyvatelia počuli sanitku. Zdemolované auto zapichnuté v betónovom mostíku si všimli až neskôr. Podľa polície viedol auto 38-ročný muž zo Sniny. Nevenoval sa ale vedeniu vozidla a nesledoval situáciu na ceste. Autom najprv zišiel do odtokového kanála, potom prišiel náraz do betónového premostenia rodinného domu.

"V dôsledku zranení, ktoré utrpel pri dopravnej nehode, bol z miesta nehody prevezený na chirurgické oddelenie do nemocnice v Snine," informuje policajný hovorca Daniel Džobanik. Muž utrpel zranenia hlavy, počas transportu ale bol pri vedomí. Keďže na mieste nehody sa dychovej skúške podrobiť nemohol, policajti preto zisťovali to, či pred jazdou pil v nemocnici.

"Vodič bol podrobený vyšetreniu na alkohol, pri ktorom mu bola nameraná hodnota 0,75 mg/l vo vydychovanom vzduchu," uvádza čísla Džobanik. V prepočte ide o viac ako 1,5 promile. Okolnosti a príčinu nehody vyšetrujú policajti, ktorí v prípade začali trestné stíhanie.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy