Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vybrala sa na bežný nákup, no skončila s modrinami a s vytrhnutými vlasmi
Zdielať na

Vybrala sa na bežný nákup, no skončila s modrinami a s vytrhnutými vlasmi

ŽIAR NAD HRONOM / Na seniorku zaútočila mladá žena. Dôchodkyňa prišla so psom, ale pred obchodom ho nemala kam uviazať, a tak sa ponáhľala. Mladá žena ju pri pokladnici najprv pustila pred seba, potom ale prišli vulgárne nadávky a útok.

Incident sa odohral pred potravinami. Aj keď útok videli svedkovia, staršej pani nikto nepomohol. Dôchodkyňa priznáva, že mladej žene adresovala takpovediac štipľavú poznámku o tom, či si mala svojho malého psíka priviazať o jej nohu. Takýto fyzický útok s vulgárnymi nadávkami ale nečakala. "Ako som sa zohla pre vôdzku, chytila ma za temeno, za vlasy a udierala ma," povedala napadnutá dôchodkyňa Mária. 

Podľa slov dôchodkyne jej 30-ročná Alexandra pri útoku vyšklbla poriadny chumáč vlasov. "Sácala ma od výkladu, stiahla ma k sebe, mňa to veľmi bolelo. Len sa ľudia dívali, nikto nezasiahol," povedala Mária. 

Políciu musela Mária zavolať sama. Ako sa bránila, mladú ženu nectiac udrela mobilom do nosa. Útok videli ženy čakajúce na autobus, no nikto jej nepomohol. "Mala som značnú časť vytrhaných vlasov, Vytrhané vlasy, bolesť v zadnej časti hlavy, modriny na rukách," vymenovala Mária, ktorá je po porážke a po operácii chrbtice. Po útoku skončila na ošetrení v nemocnici. Na polícii vypovedali obidve ženy. Obe podali aj trestné oznámenia. "Zaevidovali sme v tejto súvislosti dve oznámenia, obidve riešime ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. 

Pozrite si archívnu reportáž o odvážnych dôchodkyniach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy