Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nehoda na Čertovici. Najprv zákruty, potom mikrospánok a výsledkom bol pád
Zdielať na

Nehoda na Čertovici. Najprv zákruty, potom mikrospánok a výsledkom bol pád

ČERTOVICA / Plazil sa desiatky metrov z havarovaného auta, aby našiel pomoc. 36-ročný vodič zaspal za volantom na horskom priechode Čertovica a zrútil sa strmým zrázom 70 metrov. Zraneného muža našťastie začul chatár. Ratovali ho leteckí záchranári.

Tridsaťšesťročný vodič sa vracal z práce v Liptovskom Mikuláši. Únava po celom dni však bola silnejšia, a tak aj napriek tomu, že práve prechádzal zákrutami na Čertovici, za volantom zaspal. Auto sa zrútilo dolu strmým zrázom, niekoľkokrát sa prevrátilo cez strechu a dopadlo asi 70 metrov pod cestu. "Pravdepodobne v dôsledku mikrospánku vodič zšiel mimo cestu, kde čelne narazil do stromu," potvrdila Petra Kováčiková hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Mladý muž sa prebral v zdemolovanom aute uprostred lesa. Jeho volanie o pomoc bolo márne, podarilo sa mu však dostať z auta a aj napriek zraneniam sa plazil do chatovej oblasti. Podozrivé zvuky začul jeden z chatárov, ktorý zraneného vodiča aj našiel. "Ja som počul zvuk ako keď malý macko reve. Ale nedalo mi to pokoja, tak som si povedal, že sa pôjdem pozrieť. No, ale keď som videl chlapa na zemi, tak som urobil všetko, čo sa dalo," opisuje chatár, ktorý šoférovi pomohol. "Pomohli sme pri naložení pacienta do sanitného vozidla, bol prevezený helikoptérou do Banskej Bystrice," potvrdil Tomáš Brndiar hasič zo HaZZ v Brezne. 

Vodič utrpel zranenia viacerých častí tela. Na Četrovicu preňho letel záchranársky vrtuľník. Previezli ho do banskobystrickej nemocnice. Muža ešte večer lekári operovali a mal by mať to najhoršie už za sebou. No a auto, ktoré uviazlo v hustom lese, bolo treba dostať späť na cestu, a tak potrápilo chlapov z odťahovky: "Je tu hustý porast stromov, budeme to musieť dostať dvomi kladkami ponad stromy, jednou kladkou vozidlo pridržiavať a druhou ho dostať dolu," vysvetľuje Jozef Kováčik z odťahovej služby v Brezne.

Čertovica je úsekom častých dopravných nehôd:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy