Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nielenže autom blokoval sanitku, na jej vodiča najnovšie podal trestné oznámenie
Zdielať na

Nielenže autom blokoval sanitku, na jej vodiča najnovšie podal trestné oznámenie

TRENČÍN / Pred takmer dvoma rokmi vodič v Trenčíne razil cestu sanitke ponáhľajúcej sa s pacientkou do nemocnice. Podľa sudcu Okresného súdu v Trenčíne by mal za mrežami stráviť 18 mesiacov. Voči tomuto trestnému rozkazu sa odvolal a najnovšie zašiel ešte ďalej. Podal trestné oznámenie na vodiča sanitky.

Záchranári v máji 2016 smerovali v Trenčíne do nemocnice so zranenou dôchodkyňou. Cestu im skomplikoval vodič osobného auta. Podľa polície vyvolal 22 kolíznych situácií. Aj preto by mal podľa sudcu okresného súdu v Trenčíne skončiť za mrežami.

Trest 

"Sudca vydal trestný rozkaz, ktorým obvineného uznal vinným z trestného činu všeobecného ohrozenia. Obvinenému vymeral trest odňatia slobody vo výmere 18 mesiacov," informuje hovorca krajského súdu Michal Turák. Šoférovať mu zakázal najbližších deväť rokov. Voči rozsudku sa odvolal. Najnovšie chce dokázať, že nepochybil iba on.

Vodič osobného auta sa paradoxne po dvoch rokoch prišiel na políciu sťažovať na spôsob jazdy vodiča sanitky. "Na obvodné oddelenie v Trenčíne sme prijali oznámenie od Borisa Z. pre podozrenie zo spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky voči vodičovi sanitky spred dvoch rokov," potvrdila hovorkyňa polície Elena Antalová. 

Zákon pre všetkých

"Toto trestné oznámenie som podal, lebo urobil niekoľko priestupkov a je tam podozrenie z trestného činu všeobecného ohrozenia. Chcel som aby zákon platil pre všetkých," hovorí vodič auta. Správa o tom, že potrestaný vodič podal trestné oznámenie nahnevala nielen znalca, ktorý v tomto prípade vypracoval posudok, ale najmä záchranárov. "Sťažovať sa na vodiča záchrannej služby je nehoráznosť a na to sa nedá nič povedať," vyjadril sa odborný zástupca záchranky Viliam Dobiaš. Prípadom sa momentálne zaoberá polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy