Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Poliak dostal na Donovaloch mikrospánok. Zaplatil mastnú pokutu
Zdielať na

Poliak dostal na Donovaloch mikrospánok. Zaplatil mastnú pokutu

Archívne video

DONOVALY / Auto plné mladých ľudí skoro ráno havarovalo na horskom priechode Donovaly. Partia Poliakov cestovala na letisko do Budapešti, chystali sa odletieť na výlet do Kosova. Po nehode neplánovane všetci uviazli na Slovensku.

"Mali sme nehodu, ale našťastie sme všetci živí," hovorí vodič auta. "Bolo tam 5 ľudí, mali obrovské šťastie, že sa nikomu nič nestalo," uviedol Erik Mydliar z odťahovej služby. 

Mladí ľudia, traja Poliaci, Ukrajinec a Chorvát cestovali do Budapešti, z letiska mali odletieť na výlet do Kosova. Auto však ďalšej jazdy schopné nebolo.

Podľa polície je príčinou nehody únava za volantom. Dvadsaťdeväťročný vodič dostal mikrospánok, a to aj napriek tomu, že cesta z Donovál je plná zákrut.

"Pravdepodobne v dôsledku mikrospánku zišiel mimo cesty a narazil do zvodidiel," informuje hovorkyňa polície Petra Kováčiková. Partia sa tak na letisko nedostala, výlet do Kosova museli zrušiť a vrátili sa späť do Poľska. Vodič, ktorý neodhadol svoje sily, dostal navyše aj pokutu. "Šoférovi bola nariadená pokuta vo výške 350 eur," hovorí Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy