Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Súd rozhodne o vydávacej väzbe Vadalu
Zdielať na

Súd rozhodne o vydávacej väzbe Vadalu

Archívna reportáž

KOŠICE / Krajský súd v Košiciach bude v piatok rozhodovať o vydávacej väzbe pre talianskeho podnikateľa Antonina Vadalu. Ten je trestne stíhaný za drogovú činnosť a súd v Benátkach na neho vydal európsky zatykač.

Vadala je vo väzbe od 13. marca, keď ho zadržala slovenská polícia. Košický krajský súd rozhodol najprv o jeho vzatí do predbežnej väzby, voči čomu podal Vadala sťažnosť. Tú Najvyšší súd 12. apríla zamietol. Informáciu o súdnom konaní Antonina Vadalu priniesol portál Teraz.sk.

Návrh na vydávaciu väzbu podala košická krajská prokuratúra spolu s originálom európskeho zatýkacieho rozkazu a ďalšími potrebnými listinami. Taliansky podnikateľ ale najnovšie čelí aj obvineniu pre pokus zločinu poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev a pokus zločinu subvenčného podvodu. Vyšetrovateľka NAKA začala v tejto veci trestné stíhanie.
Podľa Úradu špeciálnej prokuratúry sa to týkalo pokusu vylákať v roku 2009 od Pôdohospodárskej platobnej agentúry eurodotácie v celkovej výške zhruba 120.000 eur. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy