Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Na materskej si privyrábala podvodom. Obohatila sa o pol milióna eur
Zdielať na

Na materskej si privyrábala podvodom. Obohatila sa o pol milióna eur

PREŠOV / Policajti na východe Slovenska preverujú závažný podvod. Mamička na materskej dovolenke mala spolu s manželom vylákať od ľudí peniaze. Sľubovať mala až 1 000 percentné zhodnotenie vkladu. A pretože jej mnohí uverili, mala sa tým obohatiť o približne pol milóna eur.

"Išlo o moju rodinu, preto som tomu veril a išiel do toho. Dal som do toho i svoje peniaze i peniaze ďalších ľudí," hovorí jeden z oklamaných ľudí. Prešovskí krajskí kriminalisti z ekonomického oddelenia v stredu skoro ráno udreli v dedinke neďaleko Prešova. V dome rodičov mladej ženy, ktorá tam býva so svojou rodinou. Ona je aj príbuznou poškodeného muža. Ten tvrdí, že v tom nie je sám.

"Poškodených môže byť viac ako 23 ľudí. Keď nepočítam seba a svojich ľudí," pokračuje muž. Za vidinou desaťnásobného zhodnotenia vkladu alebo 1000 percentného výnosu do údajných eurofondov investovali svoje peniaze. Teraz nemajú nielen výnos ale ani svoj pôvodný vklad. Dohromady má ísť o státisíce eur. Väčšina peňazí mala tiecť na účet mladej mamičky na materskej dovolenke. Jej rodina sa nevyhla ani slovným útokom na prítomných novinárov i poškodených ľudí.

Potom ako policajti z domu povynášali vrecia zrejme so zaistenými vecami, spolu s 31-ročnou ženou, sa presunuli do susedných Kapušian. A nasmerovali si to do tejto luxusnej haciendy. Obrovský dom na rozľahlom pozemku podľa výpisu z katastra patrí práve žene na materskej dovolenke a jej mužovi. Ide o novostavbu, no stále nie je úplne dokončený a chýba mu aj popisné číslo.

Muž, ktorý v tomto prípade vystupuje ako poškodený netuší kam išli peniaze. Keď nedochádzalo k plneniu zistil, že zmluvy, ktoré mal boli falošné. "Prešovský krajský vyšetrovateľ začal v uvedenom prípade trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu podvodu. Vzhľadom na skutočnosť, že v prípade prebiehajú procesné úkony, bližšie informácie momentálne nie je vhodné poskytnúť," informuje policajná hovorkyňa Jana Migaľová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy