Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dobodal svoju manželku v policajnom aute, dostal 16 rokov
Zdielať na

Dobodal svoju manželku v policajnom aute, dostal 16 rokov

BANSKÁ BYSTRICA / Šestnásť rokov za mrežami. To je trest pre 50-ročného Igora z Novej Bane, ktorý mu vymeral Okresný súd v Banskej Bystrici. Koncom augusta 2017 surovo dobodal svoju manželku Ľubicu, ktorá v tom čase sedela na zadnom sedadle policajného auta. Motívom jeho konania bola žiarlivosť.

Igor na súde sedel so sklonenou hlavou a s pohľadom upretým do zeme. Priznal iba, že je vinný a ľutuje, čo sa stalo. "Je z toho nešťastný. Plače každý deň," uviedol jeho obhajca Jaroslav Klátik. Súd mu mužovi vymeral 16 rokov za mrežami.

Bol žiarlivý, už prvé manželstvo sa mu preto rozpadlo, no nepoučil sa. Aj minuloročný koniec augusta sa niesol v podobnom duchu.Štyridsaťjedenročnú manželku Ľubicu podozrieval z nevery, strhla sa hádka, žena si na pomoc zavolala políciu. "Povedala, že sa muža bojí a chce ísť s nimi (polícia, pozn.red.) preč. On si kľakol na kolená a prosil, aby neodišla," hovorí Štefan Šurka, riaditeľ banskobystrickej krajskej polície.

Ľubica sedela na zadnom sedadle policajného auta, to sa chystalo odísť z parkoviska pred kultúrnym domom, kde manželia bývali keď náhle priskočil Igor k zadným dverám, v ruke mal nôž s dvanásťcentimetrovou čepeľou.

Dcéry vo veku 14 a 17 rokov, ktoré manželia spolu vychovávali žijú po smrti matky u starých rodičov. Osvojila si ich sestra obete. Na súde povedela, že dievčatá sa s nešťastním nevedia zmieriť, stratu mamy nesú ťažko. Otca, ktorý to spôsobil, nechcú viac vidieť. Rodina obete, ktorá bola na súdnom pojednávaní, rozsudok ale komentovať nechcela.

Postup dvojčlennej policajnej hliadky preverovala policajná inšpekcia. Trestné oznámenie podala rodina obete. Policajta aj policajtku, ktorí vtedy prišli riešiť manželskú hádku obvinili z trestného činu marenia úlohy verejným činiteľom. Obaja sa už zakrátko postavia pred súd. "Vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra vec ukončil 26.3. návrhom na podanie obžaloby. Spis už bol predložený na krajskú prokuratúru v Banskej Bystrici," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová.

Incident sa stal v auguste 2017. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy