Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodič išiel s autom veľmi podozrivo. Po zastavení policajti neverili vlastným očiam
Zdielať na

Vodič išiel s autom veľmi podozrivo. Po zastavení policajti neverili vlastným očiam

BRATISLAVA / O poriadny rozruch sa v nedeľu večer postaral 38-ročný Bratislavčan. Policajti si všimli šoféra, ktorý svojou jazdou ohrozoval ostatných vodičov. PMJ-čkári auto zastavili a problém bol na svete.

Všetko sa odohralo v nedeľu večer okolo pol ôsmej v Podunajských Biskupiciach na Slovnaftskej ulici v smere do centra mesta. Hliadka PMJČkárov si všimla podozrivý Fiat Punto, ktorý ohrozoval ostatných vodičov. Policajti sa preto ihneď vydali ním. "Policajti toto vozidlo zastavili a podrobili kontrole. Následne bol vodič podrobený vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ BA, Veronika Slamková.

Dychová skúška bola pozitívna. Karol z Bratislavy nafúkal viac ako pol promile. No tým sa to zďaleka nekončilo. Muži zákona mali totiž podozrenie, že 38-ročný vodič je pod vplyvom drog a chceli ho podrobiť testu, no to odmietol. Podľa zákona tak automaticky čelí obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

Polícia medzitým zistila, že Bratislavčan má uložený zákaz viesť motorové vozidlá. No stále to nebolo všetko. "Následne tento muž hliadke dobrovoľne vydal plastové vrecko s obsahom neznámeho bieleho prášku," povedala Slamková. To, či išlo o drogu zistí až expertíza. Potom, ako auto odpratali z hlavnej cesty, muža eskortovali rovno do cely predbežného zadržania.

"Následne poverený príslušník Policajného zboru vzniesol 38-ročnému Karolovi B. z Bratislavy obvinenie pre prečin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia," povedala Slamková. V prípade preukázania viny hrozí Karolovi z Bratislavy trest odňatia slobody na dva roky. No tým sa to nekončí.

V súvislosti s plastovým vreckom s obsahom neznámeho bieleho prášku, ktoré muž dobrovoľne vydal, začali policajti trestné stíhanie vo veci prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Pozrite si archívnu reportáž o inom prípade vodiča pod vplyvom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy