Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Štyri statočné dôchodkyne spacifikovali zlodeja. Odovzdali ho do rúk polície
Zdielať na

Štyri statočné dôchodkyne spacifikovali zlodeja. Odovzdali ho do rúk polície

KOMÁRNO / Za bieleho dňa, o jednej popoludní, sa 36-ročný muž z Komárna rozhodol, že si vylepší rozpočet, no nie poctivou prácou. Preliezol plot dvora obytného domu a namieril si to do bytu 82-ročnej Márie. S 15 eurami, ktoré ukradol z peňaženky sa snažil utiecť, no márne. Štyri statočné dôchodkyne mu v tom zabránil.

Muža lezúceho cez plot k bytovke si všimla pozorná susedka z okna oproti stojaceho paneláku. Nečakala policajtov, rozbehla sa za ním. Kým jeho spoločník postával pred plotom, lezec si to namieril ku garážovej bráne, zo zámku vytiahol zväzok kľúčov, ktorý tam Mária pri polievaní kvetín nechala. To, že je dôchodkyňa na dvore ho vôbec nerušilo. "Ja som to videla, tak som utekala dole a kričala, že pani, pani, poďte rýchlo, lebo tam máte vnútri zlodeja," uviedla Magdaléna. 

"Urobil mi tam poriadnu inventúru, išiel hore a urobil prehliadku bytu, našťastie zobral mi len tie peniaze, 15 euro a nestihol ostatné," uviedla okradnutá Mária. V bytovke už zakročili aj ďalšie dve susedky Márie, ktoré počuli volanie o pomoc z paneláku oproti. "Betka, tá utekala za ním hore, on sa schoval a potom dole a tak nejako sa stretli a Eliza, tá ho drapla a vyzliecť a celkom vyzliecť, tak dával šaty dole, bál sa, tak vedela ako na neho," uviedla Mária. 

Tridsaťdvaročný František potom nedobrovoľne čakal na príchod polície pod dozorom štyroch šikovných dôchodkýň. "Obvinený muž sa aj v minulosti dopustil majetkovej trestnej činnosti, preto vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jeho väzobné trestné stíhanie," uviedla policajná hovorkyňa v Nitre Božena Bruchterová. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy