Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž, ktorého obvinili z útoku na manželku, zostáva vo väzbe. Pred súd sa postaví v kauze Šátorovcov
Zdielať na

Muž, ktorého obvinili z útoku na manželku, zostáva vo väzbe. Pred súd sa postaví v kauze Šátorovcov

JUŽNÉ SLOVENSKO / Všetky dočasne odložené kauzy Lehela H. ožívajú. Pripomeňme, že na jeho pozemku vykopali telá štyroch zavraždených. Päťdesiatpäťročný muž, ktorého obvinili z útoku na manželku, zostáva vo väzbe. Pred súd sa teraz postaví v súvislosti so zločineckou skupinou Šátorovcov.

Lehel H. spolu so synom z druhého manželstva, Tiborom, boli obvinení z ublíženia na zdraví a z nebezpečného vyhrážania, po tom, ako jeho tretia manželka skončila s ťažkými zraneniami v nemocnici. "Senát krajského súdu v Trnave zamietol sťažnosti oboch obvinených voči uzneseniu okresného súdu o vzatí do väzby. Obvinení zostávajú vo väzbe," povedala hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorova.

Ženu mala údajne zraniť levica Simba, domáci miláčik 55-ročného Lehela H. Súd, ba aj mama zranenej túto teóriu odmietajú. "Kdeže, tie zranenia jej nespôsobil ten lev. Dali ju do klietky a ten si k nej ľahol, aby ju chránil, ten lev je jeho všetkým, chová ho odmalička, je v klietke, taký dvesto niekoľko kilový," povedala mama dobitej ženy. 

Podľa informácií z veterinárnej správy si navyše obvinený muž nesplnil zákonom stanovenú povinnosť - ohlásenie chovu nebezpečného živočícha. "Neevidujeme ohlásenie chovu nebezpečného zvieraťa od fyzickej osoby," uvádza sa v stanovisku Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Dunajskej Strede. Lehel H. mal teda doma šelmu takpovediac načierno. Dokonca za jej majiteľku teraz označujú jeho zranenú manželku. Veterinári plánujú preveriť, či levica má aj v súčasnosti vhodné podmienky na chov. 

Práve kvôli nej, levici Simbe, ako sa vyjadril pre portál Parameter.sk, odmietol aj policajnú ochranu. Tú mu mali ponúknuť za svedeckú výpoveď z roku 2016, ktorá dopomohla k zatknutiu členov dunajskostredskej mafie. V nej sa priznal aj k vražde bossa podsvetia Lajosa Sátora. Prokurátor vo veci napadnutia manželky, vydal pokyn na obvinenie za všetky jeho skutky. Aj tie dočasne odložené. "Vznesenie obvinenia osobe L. H. znamená, že sa pokračuje v trestnom konaní, bude prebiehať samostatné konanie kde už L. H. vystupuje v pozícii obvineného. Predmetné vraždy sú súčasťou obžaloby, ktorá je podaná na Špecializovanom trestnom súde," povedala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Termín hlavného pojednávania je známy. Pred sudcu sa Lehel H. v Ústave na výkon väzby v Banskej Bystrici postaví po prvýkrát 15. mája.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy