Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Auto vyletelo z parkoviska, zastavilo až medzi šijacími strojmi v hale
Zdielať na

Auto vyletelo z parkoviska, zastavilo až medzi šijacími strojmi v hale

RUŽOMBEROK / V Ružomberku sa stala hrozivo vyzerajúca nehoda. Vodič dostal za jazdy zrejme epileptický záchvat a vo vysokej rýchlosti prerazil stenu výrobnej haly. V tom čase tam pracovali desiatky žien.

Bolo krátko pred poludním, keď práce v odevnej firme prerušila silná rana. Čierne BMW prerazilo stenu výrobnej haly, zastavilo sa až medzi šijacími strojmi. Bolo obrovským šťastím, že tu v tej chvíli nikto nepracoval. Paradoxne okolo haly nejde žiadna cesta, čierne BMW sem vyletelo z parkoviska.

Dvadsaťosemročný vodič prešiel celé parkovisko pred nákupným centrom. Zjavne nemal nad vozidlom kontrolu. "Údajne že mu prišlo zle tomu jednému a ten druhý skrútil volantom," povedal svedok nehody. 

V aute sa viezli štyria muži. Po náraze do steny sa najvážnejšie zranil spolujazdec. Vodič si na okolnosti nehody nepamätal. "K nehode sme okamžite vyslali záchranárov, ktorí na mieste ošetrili dvoch zranených mužov. Prvý z nich mal akútnu stresovú reakciu a druhý utrpel otras mozgu. Obaja boli prevezení do nemocnice v Ružomberku na ďalšie ošetrenie," informovala hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová

"V čase udalosti sa tu nachádzalo 200 zamestnancov. Boli evakuovaní na nástupní priestor, kde boli zisťované stavy," vyjadril sa riaditeľ KR HaZZ Žilina Jaroslav Kapusniak. Záchranári ošetrili aj dve ľahko zranené šičky. Štyridsaťosemročnú ženu zasiahli časti muriva zo zdemolovanej steny. S povrchovým poranením nohy ju záchranári previezli do nemocnice. "U vodiča alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 130.000.-€," uviedol hovorca KR PZ Žilina Radko Moravčík.

Pozrite si reportáž ako pred pár dňami auto vyletelo zo zákruty. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy