Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V Martine plamene pohltili tržnicu. Predajcovia prišli o všetko
Zdielať na

V Martine plamene pohltili tržnicu. Predajcovia prišli o všetko

MARTIN / Včera večer krátko po šiestej hodine zachvátili plamene martinskú tržnicu. Zo stánkov zostali len obhorené konštrukcie a ľuďom ktorí si ich prenajímali len oči pre plač. Prišli o všetko. Niektorí z nich mali svoje obchodíky v prenájme roky.

Plamene šľahajúce do výšky desiatok metrov bolo vidieť už z diaľky, stánky ľahli popolom. "Zavolal som hasičov a kým prišli začala horieť aj druhá strana z toho sálavého tepla, to behom desiatich minút bolo celé v plameňoch," hovorí svedok o hrôzostrašnom pohľade.  

Obchodníci o šiestej svoje stánky zatvorili, o štvrť na sedem už horeli. Požiar nabral obrovské rozmery za pár minút. Navyše fúkal silný vietor. "Po našom príchode horelo už tri štvrte tržnice, je to prepojené len kari sieťami, ten požiar sa šíril rýchlo a napomáhal aj vietor," vysvetľoval veliteľ zásahu Jozef Vinšor. 

Profesionálnym hasičom z Martina prišli na pomoc aj dobrovoľné jednotky z Priekopy Sučian a Koštian nad Turcom. Okolo siedmej už mali plamene pod kontrolou, následne zhorené stánky rozoberali a dohášali skryté ohniská. "Je to veľká škoda, zistil som že veľa z nich to nemá poistené, zostali im len oči pre plač," vraví viceprimátor mesta, Milan Malík. 

Noc predtým horelo aj v Košiciach v paneláku. Požiar si vyžiadal aj jednu obeť: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy