Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Dvakrát ho z nemocnice poslali domov. Senior krátko na to zomrel
Zdielať na

Dvakrát ho z nemocnice poslali domov. Senior krátko na to zomrel

Archívne video

ÚSTÍ NAD LABEM / Z českej nemocnice dvakrát poslali domov 75-ročného muža talianskej národnosti, ktorému nebolo dobre. Na tretíkrát ho už v nemocnici síce prijali, ale do rána zomrel. Prípadom sa zaoberá polícia pre podozrenie zo zanedbania lekárskej starostlivosti.

Rodinná známa zosnulého muža podala na nemocnicu trestné oznámenie. Senior jej vraj volal, že skolaboval a že má bolesti. Jeho lekárka žene odporučila, aby ho odviezla na pohotovosť. Už popoludní ale pre muža zas prišla. "Jeho stav sa stále zhoršoval. Nemohol jesť ani piť a tým pádom neužil žiaden z predpísaných liekov," vysvetľovala situáciu žena. 

Keď sa mu ale opäť pohoršilo, známa mu zavolala sanitku, uviedol portál novinky.cz. Z nemocnice ho aj tentokrát poslali domov, hospitalizácia vraj nebola potrebná. Po tretíkrát šla sanitka pre seniora večer toho istého dňa. V nemocnici si ho už nechali. Na druhý deň ale žene volali, že muž v noci zomrel.  

Rodinná známa následne podala trestné oznámenie pre podozrenie zanedbania lekárskej starostlivosti. Prípadom sa už zaoberajú kriminalisti, ktorý si vyžiadali znalecký posudok. Nemocnica sa k prípadu nevyjadrila, iba potvrdila úmrtie cudzieho štátneho príslušníka. 

V Česku riešili aj iný kuriózny prípad. Pacientka prišla na banálne vyšetrenie röntgenom. Prístroj na ňu spadol a žena zraneniam podľahla: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy