Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Muž našiel počas prechádzky funkčnú delostreleckú mínu z 2. svetovej vojny
Zdielať na

Muž našiel počas prechádzky funkčnú delostreleckú mínu z 2. svetovej vojny

STARINA/VRANOV NAD TOPĽOU / Prešovskí krajskí pyrotechnici mali v týchto dňoch plné ruky práce. Zasahovali pri Starine, odkiaľ odniesli funkčnú delostreleckú mínu. To ale nie je všetko. Priamo pri dome smútku vo Vranove nad Topľou ležala protitanková mína aj delostrelecký granát.

Muníciu v katastri vysťahovanej obce Zvala neďaleko vodnej nádrže Starina našiel muž z Veľkej Lomnice. Bol tam na prechádzke. Nález nahlásil polícii. Na miesto vyrazil krajský policajný pyrotechnik. Ten zistil, že nájdená munícia bola plne funkčná.

"Nájdená bola delostrelecká mína z obdobia 2. svetovej vojny, ktorá bola prevzatá na zneškodnenie," povedala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Migaľová. Ak na takýto nález natrafíte, v žiadnom prípade s ním nemanipulujte a privolajte políciu. Aj keď munícia vyzerá staro či zhrdzavene, napriek tomu môže byť funkčná a môže vybuchnúť.

Krajský pyrotechnik zasahoval aj vo Vranove nad Topľou, a to priamo pri dome smútku. Priamo v jednej z mestských častí sa nachádzala protitanková mína a delostrelecký granát. Oba kusy munície zobral na zneškodnenie.

Pozrite si reportáž o mužovi, ktorý doplatil na svoju nezodpovednosť. Odistený granát ho pripravil o život. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy