Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nočný požiar si vyžiadal jednu obeť. Výbuch narušil statiku niektorých častí paneláku
Zdielať na

Nočný požiar si vyžiadal jednu obeť. Výbuch narušil statiku niektorých častí paneláku

KOŠICE / V nedeľu vo večerných hodinách zachvátili byt na štvrtom poschodí na Obchodnej ulici v Košiciach plamene. Pravdepodobnou príčinou bol zrejme unikajúci plyn.

V byte došlo k zatiaľ neidentifikovateľnému výbuchu, následkom ktorého začal byt horieť. Plamene sa rozšírili aj na byty v susedstve. Okná bytu leteli asi 50 metrov a vo vnútri ostal neobývateľný priestor. Podľa informácií býval v byte 88-ročný muž, ktorý explóziu neprežil. Na mieste sa nachádzali všetky záchranné zložky.

Hasiči evakuovali obyvateľov bytovky do bezpečia, traja z nich sa intoxikovali splodinami z horenia. "V byte na Obchodnej ulici zasiahnutom požiarom bola nájdená jedna usmrtená osoba," uviedla hovorkyňa hasičov v Košiciach Zuzana Farkasová.

Pri udalosti zasahovalo 30 hasičov s deviatimi kusmi hasičskej techniky. 

Obyvatelia sa do svojich bytov nemohli vrátiť. Nie pre zadymenie ale pre hroziace zrútenie niektorých častí paneláku. "Mal by byť privolaný statik, ktorý rozhodne, či v danom stave jednotlivé byty v sekcii sú obývateľné a či je možné vzhľadom na stupeň poškodenia tieto byty obyvateľom sprístupniť," uviedol starosta mestskej časti Košice-Západ Ján Jakubov. 

Až na konci dňa statik rozhodol, že konštrukcia paneláku nie je porušená.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy