Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Dva prípady jednou ranou. Z krádeže sa polícia dostala až k pokusu o vraždu
Zdielať na

Dva prípady jednou ranou. Z krádeže sa polícia dostala až k pokusu o vraždu

BYTČA / Žilinčan Roman má s trojicou, v ktorej figuruje aj 28-ročná Veronika obvinená z pokusu o vraždu, nemilé skúsenosti. Pred necelými dvoma týždňami spolu s priateľom Máriom a ich kamarátom údajne vstúpila neoprávnene na pozemok patriaci Romanovi.

V Blízkosti Bytče má Roman pozemok s malým jazerom, pomaly si ho zveľaďuje a stretáva sa na ňom s priateľmi. Zabezpečil ho kamerami a fotopascami. "Prišiel mi ráno signál, že na pozemku niekto je, tak som okamžite volal mestských policajtov v Bytči," hovorí o udalosti Roman. Na mieste zadržala polícia tri osoby. "Dvaja muži a jedna žena sa nachádzali v osobnom motorovom vozidle, v ktorom už boli na odchode," informuje náčelník mestskej polície Marek Smetana. 

Zistili, že išlo o strieborný Opel Vectra, ktorý o necelý týždeň neskôr priviezol do žilinskej nemocnice 25-ročného dobodaného Mária. Partia, v ktorej okrem Mária mal byť aj ich kamarát a Veronika, ktorá je už obvinená z pokusu o vraždu, je pre policajtov známa. Vec už postúpili štátnej polícii. 

Trojica si z pozemku odniesla v aute veci, ktoré by zrejme len veľmi ťažko speňažila. "Väčšina vecí má sentimentálnu hodnotu, ale načo zobrali tri kravské lebky a abonentský nástroj na trúbenie ktorý nemajú komu predať to nechápem," čuduje sa Roman. Zlodejom tak majiteľ návštevu jeho pozemku neodporúča. "Ak si chcú zabezpečiť dlhodobý pobyt za štátne peniaze tak samozrejme sú vítaní,"  dodal nakoniec majiteľ pozemku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy