Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Invalidný dôchodca šoféroval opitý. Chytili ho na diaľnici
Zdielať na

Invalidný dôchodca šoféroval opitý. Chytili ho na diaľnici

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Diaľniční policajti z Trenčína prichytili v tomto roku už siedmich vodičov, ktorí sa po diaľnici D1 preháňali pod vplyvom alkoholu. Traja z nich dokonca nafúkali nad jedno promile. To je aj prípad Štefana z Oravy.

Poriadne podgurážený invalidný dôchodca z Námestova sa s autom vybral rovno na diaľnicu. Tam sa zastavil na odpočívadle Hrádok pri Novom Meste nad Váhom. Z neho už ale späť na cestu nevyšiel. "Policajti videli ako vodič Fábie po odpočívadle jazdí zo strany na stranu. Preto ho predpísaným spôsobom pri výjazde na diaľnicu zastavili," informuje policajná hovorkyňa Elena Antalová. 

Štefan (54) hneď vedel, že je zle. Policajtom sa rovno priznal, že už dva dni trošku popíja. "Dychová skúška u vodiča bola pozitívna. Krátko po 15.00 hodine nafúkal 0,77 mg/l , čo predstavuje 1,60 promile alkoholu," uvádza Antalová. Vodič mal otvorenú plechovku piva priamo vo dverách auta. Zrejme z nej pil krátko pred jazdou alebo dokonca aj počas šoférovania. 

"Opakovaná dychová skúška po dvadsiatich minútach ukázala ešte vyššiu hodnotu. Štefan nafúkal1,98 promile," potvrdzuje predpoklad Antalová. Štefan si bol svojho konania vedomí a neprišiel so žiadnymi výhovorkami. Vozidlo ostalo na mieste a muž putoval do cely predbežného zadržania. Na druhý deň, keď už bol triezvy, ho obvinili z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a následne eskortovali na súd v Novom Meste nad Váhom, kde mu udelili podmienečný trest odňatia slobody a odobrali mu vodičský preukaz na tri roky. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy