Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Stačilo pár centimetrov a zasiahla by jeho tepnu
Zdielať na

Stačilo pár centimetrov a zasiahla by jeho tepnu

ŽILINA / 25-ročného Mária, ktorého v nedeľu večer priviezli na urgentný príjem do žilinskej nemocnice s ranami na krku, podľa polície trikrát bodla po hádke jeho priateľka Veronika. Dnes sa postavila pred sudcu, ktorý rozhodoval o tom, či pôjde za mreže vyšetrovacej väzby.

Policajti priviezli 28-ročnú Veroniku, ktorá v nedeľu večer trikrát bodla svojho priateľa Mária do krku do budovy okresného súdu krátko pred pol druhou popoludní. Mladú ženu zadržali policajti v pondelok ráno, približne 12 hodín po čine. Matke dvoch detí za trestný čin pokusu o vraždu hrozí teraz až 20-ročný trest. Prokurátor žiadal väzbu. Sudca návrhu prokurátora vziať Veroniku do vyšetrovacej väzby vyhovel. "Dôvodom väzby je obava že obvinená bude utekať ako aj obava z pokračovania v trestnom čine, " potvrdil Milan Cisarík, hovorca KP v Žiline.

25-ročný Mário mal šťastie že brutálny útok vôbec prežil. Stačilo pár centimetrov a nôž mu mohol zasiahnuť tepnu. Veronika mala na Mária zaútočiť po predchádzajúcej hádke v prenajatom dome v Dolnom Hričove. "Obaja boli pod vplyvom psychotropných látok, ona na neho zaútočila a spôsobila mu tri bodné zranenia," upresnila Hana Kubalová, vyšetrovateľka OKP KR PZ v Žiline.

Neverejné zasadnutie trvalo takmer tri hodiny. Matka dvoch detí sa počas výpovede v súdnej sieni niekoľko krát rozplakala: "Počas výsluchu sa obvinená podrobne vyjadrila k skutku, ale bližšie informácie nie je možné poskytnúť vzhľadom na prebiehajúce štádium konania," potvrdil Cisarík. "Moja klientka si ponechala lehotu na podanie sťažnosti, do väzby bola vzatá, lehota nám plynie do pondelku," tvrdí Miroslava Šufáková, obhajkyňa obvinenej Veroniky.

Celý prípad sa začal príchodom na urgentný príjem v Žiline, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy