Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Otec neovládol emócie a agresívne zaútočil na auto, ktoré mu zrazilo syna
Zdielať na

Otec neovládol emócie a agresívne zaútočil na auto, ktoré mu zrazilo syna

KAMEŇANY / Otec si neustrážil svoje dieťa a to vošlo rovno pod idúce auto. Muž zareagoval mimoriadne agresívne. Zničil auto a napadol aj nevinného človeka, 69-ročného spolujazdca museli hospitalizovať v banskobystrickej nemocnici. S vážnymi zraneniami tam leží aj zrazený chlapček.

Malý Nikolas stál na kraji cesty so svojimi rodičmi a ďalšími príbuznými. Dospelí ale 3-ročné dieťa neustrážili a to vyšlo na motorke spoza odparkovaného vozidla. Rovno pod kolesá idúceho auta. "To bola ich chyba, to si priznávame aj my že nedali na malého pozor," hovorí svedok a príbuzný chlapca. Šoférovala 45-ročná žena. Aj napriek tomu, že nešla rýchlo a hneď začal brzdiť, auto chlapčeka zrazilo.

Nekontrolovateľné emócie

Na miesto nešťastia sa v krátkej dobe zbehlo množstvo ďalších ľudí. Emócie boli obrovské. Najmä otec dieťaťa nezvládol situáciu. "Trojročné dieťa vidieť na zemi v bezvedomí, každý by dostal nejaký šok," hovorí svedkyňa Lucia. "Potom sa rozbehol Igor, začal robiť sprostosti. Som ho ťahal het. Rozbil aj okná, ďalej neviem," vysvetľuje ďalší svedok Jakub. Nielenže zdemoloval auto, ale napadol aj nevinného človeka. Podozrivými z útoku na 69-ročného spolujazdca sú dvaja muži.

Polícia už začala trestné stíhanie pre výtržníctvo, ublíženie na zdraví, a poškodzovanie cudzej veci. Nikoho zatiaľ neobvinili. "V tomto prípade v súčasnosti prebiehajú procesné úkony," informuje policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. Starší muž mal utrpieť vážne zranenia, je hospitalizovaný v banskosbystrickej nemocnici.

"Toto je taký neštandardný spôsob, ako to všetko prebehlo. Mám informácie také, že otec toho dieťaťa sa bol aj ospravedlniť," hovorí starosta Kamenian Erik Vranka. "Ľutujeme aj my. My sme už prepáčili si s nimi, aj oni nám," priznáva Jakub. 

Zapojili sa aj kotlebovci

Starosta začal situáciu riešiť, keď tento prípad začala na sociálnej sieti komentovať politická strana Mariana Kotlebu. "Začali sa rôzne nevraživé správy tam vysielať, ako Rómovia proti bielym, biely nadávali zase na Rómov, snažíme sa hlavne toto zastaviť." Ich autá sa po tomto incidente niekoľkokrát previezli obcou. "Sedem áut a majú dôjsť údajne aj autobusy," hovorí obyvateľka obce. 

"Angažuje sa tu u nás Ľudová strana tie vzťahy medzi Rómami a bielymi nie sú také, že by bolo potrebné ich riešenie. Nevítame aktivity tohto charakteru, lebo si myslíme že nám to podnecuje emócie v opačnom smere. Potrebujeme tú situáciu utíšiť," vysvetľuje starosta. V banskobystrickej nemocnici leží aj zrazený chlapček. Zistili mu vážne vnútorné zranenia. Jeho stav sa podľa príbuzných zlepšuje. "Teraz je to už lepšie, pomliaždeniny pľúc, pečene a niečo že má aj so žalúdkom," hovorí Lucia. 

Do vyšetrovania tejto udalosti budú pribratí aj znalci z odboru dopravy, ako aj z odboru zdravotníctva. Vyšetrovanie naďalej prebieha.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy