Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajti a prokurátori spravili dobrú vec. Rozhodli sa nepriamo zachrániť životy
Zdielať na

Policajti a prokurátori spravili dobrú vec. Rozhodli sa nepriamo zachrániť životy

BREZNO / Vyše 40 policajtov a prokurátorov z Brezna už roky pomáha ružomberskej nemocnici. Už po piatykrát si neváhali ráno privstať a prísť darovať krv. Ružomberskí lekári urobili odbery priamo na policajnom oddelení v Brezne. Vzácna tekutina pomôže desiatkam pacientov.

Policajná zasadačka na okresnom riaditeľstve v Brezne sa zmenila na improvizovanú ambulanciu. Policajti prekonali strach z ihiel a striekačiek, niektorí prišli po prvýkrát, iní chodia opakovane. "Robíme to každý rok, ide o pomoc občanom, záchrana života je na prvom mieste," povedal Kamil Kmeť, okresný riaditeľ OR PZ Brezno.

Do Brezna už piaty rok po sebe vycestoval tím z ružomberskej nemocnice. Práve s ňou breznianski policajti pri darovaní krvi spolupracujú. "Chodíme sem radi, je tu výborná atmosféra, každý rok tu máme asi 30 darcov a tešíme sa, že sem môžme chodiť," vyjadril sa Jaromír Tupý z ÚVN SNP Ružomberok.

"Spolupracujeme s nemocnicou v Ružomberku a to nielen my ale aj prokuratúra, je tu asi 40 policajtov aj prokurátori," povedal Kmeť. Darcov prišlo aj tento raz skutočne veľa. Plná nebola iba miestnosť, kde mohli krv darovať, no nezvyčajne plno bolo aj na chodbe, kde čakali ďalší záujemcovia. "Potrebujeme veľa darcov, sme veľká nemocnica a treba nám veľa krvi," vyjadril sa Jaromír Tupý.

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy