Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vodič kilometre unikal pred políciou. Po havárii políciu prekvapilo, kto je za volantom
Zdielať na

Vodič kilometre unikal pred políciou. Po havárii políciu prekvapilo, kto je za volantom

Archívna reportáž

BRATISLAVA / V noci z utorka na stredu si hliadka v Senci všimla BMW, ktoré sa pohybovalo zo strany na stranu. Nakoľko mali podozrenie, že jeho vodič môže byť pod vplyvom návykovej látky, hliadka chcela vozidlo zastaviť.

Hliadka sa opakovane snažila vozidlo zákonným spôsobom zastaviť s použitím výstražného svetelného a zvukového zariadenia. Vodič ale prudko zrýchlil a unikal v smere na obec Blatné, kde zišiel na diaľnicu D1 a rýchlo pokračoval do Bratislavy, uvádzajú policajti na svojom Facebooku. Na výzvy policajtov naďalej nereagoval, naopak, pokračoval v rýchlej jazde a opakovanie odignoroval aj červenú na semafore.

Napokon na Račianskej ulici v Bratislave vošiel do električkového koľajiska a krátko na to narazil do autobusu MHD. Potom už BMW zostalo stáť.

Hliadka k stojacemu vozidlu pristúpila a spozorovala ženu sediacu na mieste vodiča. Tá ale javila známky bezvedomia. Z dôvodu podozrenia na vážne ohrozenie života a zdravia vodičky hliadka rozbila okno na dverách spolujadzca. Potom sa vodička prebrala a následne ju obmedzili na osobnej slobode. 

Policajti zistili, že 20-ročná vodička viedla vozidlo v čase zákazu činnosti vedenia motorových vozidiel, vzniklo tak podozrenie z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a ženu zadržali.

Presné príčiny a okolnosti tejto nehody, ako aj vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti voči vodičke sú predmetom vyšetrovania.

Pozrite si archívnu reportáž o inej unikajúcej vodičke:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy