Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tri nehody kamiónov. Spôsobili kolaps dopravy, aj kontamináciu pôdy
Zdielať na

Tri nehody kamiónov. Spôsobili kolaps dopravy, aj kontamináciu pôdy

KRUPINA / Hasiči v stredu dopoludnia zasahovali pri nehode kamióna neďaleko Krupiny. Zo zatiaľ nezverejnenej príčiny skončilo vozidlo mimo cesty.

V katastri mesta Krupina, v lokalite Šváb, skončil kamión mimo cesty. Po zídení mimo vozovky sa navyše na trávnatom povrchu aj prevrátil. Zranila sa jedna osoba. Hasiči prišli na miesto z iného dôvodu.

Po nehode kamióna totiž uniklo do pôdy značné množstvo nafty. Hasiči museli vykonať protipožiarne opatrenia a zachytávať unikajúcu naftu, ktorej do pôdy vytieklo približne 200 litrov.

Iná nehoda rumunského kamióna v utorok skomplikovala dopravu na ceste v okrese Trebišov. Frekventovaná cesta bola uzavretá viac ako hodinu, počas ktorej sa tvorili kilometrové kolóny. Kamionista zišiel z cesty a s ťažkým nákladom skončil v priekope. Nehoda sa stala na rovnej ceste za obcou Veľaty.

Vodič mal namierené do Rumunska. Na kamióne prevážal cisternu aj bager. Približne 20-tonový náklad však skončil v priekope. Šofér vyšiel z kabíny po svojich a neutrpel žiadne zranenia. Na miesto však musela prísť ťažká technika, aby havarovaný kamión dostala späť na kolesá. Najprv ale za pomoci žeriavu museli pracovníci asistenčnej služby dostať na vozovku prázdnu cisternu.

Kamión zostal po nehode úplne nepojazdný. Počas jeho vyťahovania policajti obojsmerne uzavreli premávku na približne hodinu. Za ten čas sa tam vytvorili niekoľko kilometrové kolóny.

A do tretice - približne v rovnakom čase sa stala nehoda aj v susednej obci Michaľany. Tam zišiel do priekopy vodič nákladiaka, ktorého z cesty údajne vytlačil iný vodič. Aj jemu musela prísť na pomoc ťažká technika. Nehody na mieste zdokumentovali trebišovskí policajti.

Pozrite si archívnu reportáž o inej nehode kamiónu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy