Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Muž pod vplyvom alkoholu začal strieľať z okna. Tvrdí, že mieril len na šišky
Zdielať na

Muž pod vplyvom alkoholu začal strieľať z okna. Tvrdí, že mieril len na šišky

Archívna reportáž

LUHAČOVICE / Päťdesiatnik naháňa strach svojim susedom. Zbraň má síce v legálnej držbe, ale pod vplyvom alkoholu s ňou narábal skutočne nebezpečne, strieľal z okna.

Muž býva v husto obývanej štvrti moravského kúpeľného mesta Luhačovice, píše portál idnes.cz. Počas veľkonočných sviatkov ale svojich susedov poriadne vydesil. Okolo pol šiestej večer sa mestom ozvala streľba. Muž pod vplyvom alkoholu začal strieľať z okna.

Ľudia na muža zavolali policajtov, tí zistili, že za jeho vyčíňaním je alkohol. "Dychová skúška ukázala vyše jedno promile alkoholu. Vyšetrovaním zistili, že muž je majiteľom dvoch legálne držaných zbraní, ktoré policajtom dobrovoľne vydal," povedala policajná hovorkyňa Monika Kozumplíková.

Na policajnej stanici 50-ročný muž priznal, že dvakrát vystrelil. Tvrdil, že mieril na smrek a snažil sa zostreliť šišky.

Miestni ale majú zo strelca obavy, na druhý deň ho už videli na slobode s úsmevom na tvári. Jeden z jeho susedov tvrdí, že vlastní celý arzenál zbraní. Muž ale napokon môže skončiť aj vo väzení. "V prípade dokázania viny a odsúdenia mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," povedala Kozumplíková.

Pozrite si archívne reportáže o iných prípadoch nekontrolovanej streľby:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy