Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Dostal pokutu za auto, ktoré stojí roky v garáži. Navyše, namerali mu nemožnú rýchlosť
Zdielať na

Dostal pokutu za auto, ktoré stojí roky v garáži. Navyše, namerali mu nemožnú rýchlosť

Archívna reportáž

KLADNO / Invalidný dôchodca dostal z Francúzska listom oznámenie o pokute za prekročenie rýchlosti. Poriadne ho to zaskočilo, nakoľko oznámenie obsahovalo hneď niekoľko nezrovnalostí.

Libor Koula, invalidný dôchodca z českého Kladna, zostal poriadne zaskočený, keď mu doručili pokutu od francúzskej polície, píše portál idnes.cz. Pokuta totiž mala hneď tri zásadné chyby, v podstate všetky vylučovali, že sa priestupku prekročenia povolenej rýchlosti skutočne dopustil.

Pokuta bola vedená na už skartovanú štátnu poznávaciu značku, ktorú Libor Koula už roky nepoužíval, na aute má už 6 rokov novú ŠPZ. Hovorkyňa mesta Kladno potvrdila, že značky boli ešte v roku 2011 rozstrihnuté na tri kusy.

Druhou chybou bolo, že muž Česko vôbec neopustil a jeho starý Moskvič stál nepoužívaný v garáži v Kladne. Navyše, s ojazdenými letnými gumami. 

A napokon, uvedená rýchlosť, ktorou malo auto ísť, bola vyššia, aká je podľa technického preukazu starého Moskviču vôbec možná. V Štrasburgu mal jazdiť Moskvič rýchlosťou 150km/hod., pričom oficiálne dokáže ísť maximálne 138km/hod.

Libor Koula sa už voči pokute napísanej veľmi dobrou češtinou odvolal. Mal zaplatiť 90 eur najneskôr do 76 dní, inak sa pokuta navýši na 375 eur, prípadne mu hrozí súd. Teraz čaká na výsledok odvolania.

Pozrite si archívne videá o iných "neobvyklých" pokutách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy