Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Pre prach nevidel traktor na ceste a nabúral do neho. V aute mal dve deti
Zdielať na

Pre prach nevidel traktor na ceste a nabúral do neho. V aute mal dve deti

KLENOVEC / Hasiči v utorok ráno asistovali pri dopravnej nehode, pri ktorej sa zranili štyria ľudia vrátane dvoch detí. Nad obcou Klenovec (okr. Rimavská Sobota) zasahovali tri posádky. Osobné auto tam narazilo do traktora.

V osobnom aute, ktoré šoféroval 79-ročný muž, sedela aj jeho manželka, dcéra a dve vnúčatá. Smerovali na chatu, keď si v neprehľadnej zákrute neskoro všimol traktor, ktorý mal za sebou pripevnenú zametaciu kefu. Priamo do nej narazil. "On zametal cestu a bol tam taký prach, že naozaj nebolo nič vidieť. Tak som išiel tak 20 kilometrov za hodinu, viac ani nie," hovorí vodič. 

Traktorista čistil cestu od zimného posypového materiálu. Podľa vodiča osobného auta, traktor v čase zrážky stál. Pri nehode sa zranili štyri osoby. Z auta nebolo potrebné nikoho vyslobodiť, boli už v opatere zdravotníkov, zásah ďalších dvoch posádok hasičov z Poltára a z Rimavskej Soboty teda nutný nebol.

Okrem vodiča sa zranila celá posádka. Dve ženy a dve deti previezli záchranári do rimavskosobotskej nemocnice. "Utrpeli akútnu stresovú reakciu a úraz hlavy. Záchranári ošetrili aj dve deti. K ich zdravotnému stavu však viac informácií neposkytneme," informuje hovorkyňa operačného strediska Alena Lacyková Krčová. Podľa hovorcu nemocnice ich ale nebolo potrebné hospitalizovať. Domov prepustili aj jednu zo žien. Podľa doterajšieho objasňovania je na vine 79-ročný Pavel. Tomu na mieste zadržali vodičský preukaz. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy