Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Matku a syna stíhajú za krádež. Ona ale pri nej nebola, no obvinili ju z toho, že mu to umožnila
Zdielať na

Matku a syna stíhajú za krádež. Ona ale pri nej nebola, no obvinili ju z toho, že mu to umožnila

BARDEJOV / Šestnásťročný Bardejovčan a jeho mama sú trestne stíhaní. Kým chlapec má problémy pre viacero krádeží, jeho mamu policajti obvinili z toho, že mu to umožnila. Za ohrozovanie mravnej výchovy jej hrozí dvojročné väzenie.

Šestnásťročný Andrej sa dopustil už viacerých krádeží. Podľa jeho mamy kradol opakovane tovar v rôznych obchodoch. Napriek tomu, že žijú skromne, mal podľa slov príbuzných všetko, čo potreboval a hoci vyrastá bez otca, jeho mama sa starala o to, aby mu nič nechýbalo. Napriek tomu ho v priebehu pár mesiacov opakovane prichytili pri krádeži.

Andrej má viac ako 14 rokov, a teda už je trestnoprávne zodpovedný. Pre opakované krádeže sa bude zodpovedať pred súdom. Ten bude napokon riešiť aj jeho mamu, hoci ona spolu so synom pri krádeži nebola. Ako jeho zákonný zástupca je ale zodpovedná za jeho protiprávne konanie. "Podľa právnej kvalifikácie skutku mala matka mladistvého vydať do nebezpečenstva spustnutia tým, že mu mala umožniť dopúšťať sa konaní, ktoré sú trestnými činmi, v tomto konkrétnom prípade krádeží," uviedol advokát Daniel Boľanovský.

"Päťdesiatštyriročnú ženu ako matku mladistvého polícia obvinila z ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Polícia obvinenú ženu stíha na slobode," povedal policajný hovorca Daniel Džobanik. Podľa Andrejovej mamy by si mal trest už čoskoro odpracovať v miestnej cirkevnej škole. Záleží jej na tom, aby teraz ukončil aspoň posledný deviaty ročník základnej školy. Ona sama, hoci sa snažila a dohliadala na syna aj na jeho školskú dochádzku, mu už v krádežiach nedokázala zabrániť. "To už nie je malé dieťa, ona už nestačí s ním, lebo on si robí čo chce," uviedla príbuzná. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy