Skoro jasno
15°
Bratislava
Ukradli mu deväť rodín včiel. Za informácie o zlodejovi ponúka lákavú finančnú odmenu
Zdielať na

Ukradli mu deväť rodín včiel. Za informácie o zlodejovi ponúka lákavú finančnú odmenu

NITRA / Včelár, ktorého v Klasove okradli zlodeji ponúka za pomoc pri ich dolapení finančnú odmenu. Pána Imreho okradli už dvakrát a zlodeji dokonca prekonali zabezpečovacie zariadenie.

Na chalupe, kde manželia trávia voľný čas vyčíňali zlodeji prvýkrát začiatkom marca. Vtedy sa pokúsili ukradnúť auto. "Oni to naštartovali, hoci nemali kľúč. Otrhali káble, ďalej na ceste zapadli a všetko tam nechali," opísal pokus o krádež včelár Július Imre.

Prešlo pár dní a pán Július zistil, že opäť u neho kradli, tentokrát si však zlodeji odniesli dva úle so včelími rodinami. "Keby zlodej povedal, neukradnem vám, dajte mi 1000 eur, tak by som povedal, tu máš a daj pokoj včelám. Keby bol vypýtal, že chce dve rodinky, tak by sme mu dali a nech sa mu rozmnožia," dodáva sklamaný včelár.

Na včelí voz muž namontoval aj zabezpečovacie zariadenie. Ďalší šok prišiel v pondelok. Dôchodca zistil, že mu ukradli sedem včelích rodín. "On sem zacúval naložil ich a odišiel," dodal pán Július.

Manželia prosia ľudí o pomoc pri vypátraní zlodeja včiel. Ponúkajú finančnú odmenu. "Som ochotný za informáciu dať aj 1000 eur, len aby mi oznámili," oznámil pán Imre. Informácie môžete poskytnúť polícii, alebo do redakcie. Polícia prípad rieši zatiaľ ako priestupok. Pán Július sa včelárstvu venuje už takmer 40 rokov, a to čo sa udialo ho trápi. Včelých rodín mal desať a deväť mu ukradli a zo smútkom včelár dodáva: "Len jednu tu zabudli či sa im nezmestila. Môžu aj po ňu prísť, čo s tou jednou. Už som sa tešil tento týždeň budú lietať no lietajú ale kto vie, že kde."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy