Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vybral sa na diaľnicu. Na bicykli, bez prilby a pod vplyvom alkoholu
Zdielať na

Vybral sa na diaľnicu. Na bicykli, bez prilby a pod vplyvom alkoholu

BRATISLAVA / Ďalšia kuriózna nehoda, pod ktorú sa podpísal alkohol. Podgurážený cyklista si vybral cestu, na ktorej nemal čo hľadať. S viacerými zraneniami ho záchranári transportovali do nemocnice.

Bratislavský diaľničný obchvat slúži na prepravu všetkých druhov motorových vozidiel. No zjavne iného názoru bol 39-ročný Michal, ktorý sa na svojom bicykli na veľký piatok vybral po tejto frekventovanej ceste, čo sa mu v konečnom dôsledku vôbec nevyplatilo. "Policajti diaľničného oddelenia policajného zboru Bratislava v piatok vo večerných hodinách dokumentovali dopravnú nehodu cyklistu, ku ktorej došlo na 8 kilometri diaľnice D1 v smere do Bratislavy," vyjadrila sa Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ BA.

K nehode prišlo približne okolo ôsmej hodiny večer. Muž sa bicykloval po pravej strane diaľnice v smere do centra mesta. Kam presne mal namierené nie je známe. No jeho v "diaľničný výlet" sa skončil predčasne po náraze len niekoľko metrov za výjazdom Ružinov v smere do Petržalky. "Cyklista idúci v pravom jazdnom pruhu narazil do zvodidiel pričom utrpel zranenia s ktorými bol prevezený do jednej z bratislavských nemocníc," povedala Mihalíková.

"Na miesto bolo vyslaná ihneď lekárska služba, ktorá muža ošetrila na hlavne a previezla do nemocnice v Ružinove," vyjadrila sa hovorkyňa operačného strediska záchranárov, Alena Krčová. Podľa  informácií TV JOJ cyklista nemal na hlave ani prilbu a dokonca bol pod vplyvom alkoholu.

Policajti podrobili muža v sanitke dychovej skúške. Jej výsledok bol 2 promile. Opakovaná dychová skúška bola taktiež pozitívna.

Pozrite si archívnu reportáž o inej nehode cyklistu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy