Oblačno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Muži útočiaci železnou tyčou skončili v putách
Zdielať na

Muži útočiaci železnou tyčou skončili v putách

Archívna reportáž

ZVOLENSKÁ SLATINA / Kriminalistom sa podarilo zadržať trojicu útočníkov, ktorá pár dní pred Vianocami napadla a železnou tyčou dobila 65-ročného podnikateľa. Motívom boli peniaze, ktoré chceli majiteľovi reštaurácií ukradnúť.

Muži dostali tip, že podnikateľ zvykne mať v aute peniaze, v piatky totiž chodieva do svojich prevádzok pre tržbu a tak išli na istotu. Sledovali ho a poznali jeho trasu. Medzi Zvolenskou Slatinou a Očovou najskôr auto 65 ročného podnikateľa prenasledovali, potom doňho na križovatke nabúrali. Tyčou zaútočili zozadu keď vystúpil z auta. Jeho dcéra nechápe, kto je niečoho takého schopný: "To urobil niekto, kto v sebe nemal kúska citu." Kým brutálne dobitý podnikateľ v život ohrozujúcom stave ležal v nemocnici kriminalisti pátrali po aute a podozrivej posádke. Tí paradoxne počas lúpeže v aute žiadne peniaze nenašli. Po troch mesiacoch policajti zadržali troch páchateľov.

"Z tohto zločinu už boli obvinení traja muži," hovorí Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. 40 ročný Jaroslav, ktorý podľa polície na podnikateľa zaútočil železnou tyčou, bol už v minulosti súdne trestaný a to za drogy, vlámanie či podvod. Policajti ho eskortovali na zvolenský súd, ktorý rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. "Nakoľko obeť aj fyzicky napadol a spôsobil jej vážne zranenia, mužovi hrozí 10 až 15 rokov," hovorí Petra Kováčiková. Jeho dvom komplicom, ktorí chceli lúpežou prísť k peniazom, 27 ročnému Erikovi a 44 ročnému Daliborovi hrozí až 12 ročné väzenie.

Lupiči sa často neštítia použiť násilie ani pri úplne malicherných sumách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy