Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Veľkonočná policajná akcia na kontrolu alkoholu za volantom
Zdielať na

Veľkonočná policajná akcia na kontrolu alkoholu za volantom

Archívna reportáž

SLOVENSKO / Policajti si dali za cieľ poučiť vodičov o nebezpečenstve alkoholu za volantom. Prvá celoslovenská akcia tohto druhu prebieha počas veľkonočných sviatkov. "Deň zodpovednosti" majú vodiči a policajti už za sebou, akcia ale potrvá počas celých sviatkov.

Takto pred rokom, na Veľký piatok si sadol za volant opitý a havaroval. 33 ročný muž z Levíc mal šťastie, z nehody vyviazol len s ľahším zranením, auto s ktorým vrazil do stromu bolo zničené. Stále je bez vodičského preukazu. 58 ročný invalidný dôchodca bol ďalším z mnohých vodičov pristihnutých pri šoférovaní pod vplyvom alkoholu počas minuloročných veľkonočných sviatkov. Nafúkal takmer tri promile. Zákaz šoférovať motorové vozidlá mu uplynie o šesť mesiacov. To je len zlomok minuloročnej reality. Podľa polície je počet dopravných nehôd najvyšší počas predĺžených víkendov a sviatkov. Takmer každý piaty vodič, ktorý spôsobí nehodu cez veľkonočné sviatky, má vypité. Policajti sa preto aj tento rok rozhodli vykonať na cestách kontroly.

Väčšina vodičov chápe, že takéto kontroly sú dôležité. "Má to svoje opodstatnenie, kvôli bezpečnosti je to dobré si myslím," hovorí vodič Béla. Hliadky neboli len v hlavnom meste, ale na celom Slovensku. Policajti upozorňovali vodičov, že opití vodiči môžu spôsobiť nehodu aj tam, kde by ju za iných okolností neurobili. Či si aj tento rok sadli za volant ľudia pod vplyvom polícia prezradí po vyhodnotení celej akcie na budúci týždeň.

Pozrite si priebeh nedávnej podobnej akcie v banskobystrickom kraji:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy