Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Matka žiaka vylepila facku učiteľke s 30-ročnou praxou. Vraj sa jej tým uľavilo
Zdielať na

Matka žiaka vylepila facku učiteľke s 30-ročnou praxou. Vraj sa jej tým uľavilo

VEĽKÝ MEDER / Mama štyroch školákov si vo Veľkom Mederi prišla po vyučovaní pre dcéru do školy. Spolu s ňou šli do triedy k piatakom, kam chodí jeden z jej starších synov. Pred žiakmi dala triednej učiteľke facku. Ako dôvod uviedla, že syn nechce chodiť do školy.

"Zaklopala a dala facku učiteľke, ešte v triede pred žiakmi," povedal narovinu riaditeľ školy Marian Soóky. Matka štyroch detí si prišla po najmladšiu dcéru. Miesto domov, si to ale nemierila do triedy k piatakom, kam už tretí týždeň odmieta chodiť jej 11-ročný syn. Deti mali zrovna hodinu slovenčiny s triednou učiteľkou, ktorú nasrdená matka napadla pred žiakmi.

Prišla aj druhá facka

Učiteľka najprv nestratila duchaprítomnosť, útočiacu ženu chcela odviezť k riaditeľovi, nepočítala s tým, že na schodoch padne druhá facka. Kým pedagogička sa v riaditeľni po incidente len ťažko spamätávala, agresívna mama si v kúte pokojne počkala na príchod policajtov. "Povedala, áno, dala som facku – odôvodnenie? – nič, nevie, že prečo nechce ísť ísť syn do školy, že asi kvôli deťom, kvôli učiteľke," opisoval situáciu riaditeľ. 

V škole sa s podobným agresívnym prípadom ešte nestretli. Prekvapenie je o to väčšie, že ide o pedagogičku, ktorá rodičom vždy ochotne pomáha. "Už 30 rokov praxe má a nič, naozaj je taká tichá, pokojná, dobrá učiteľka," obhajuje ju riaditeľ. 

Matke sa uľavilo 

Na otázku, či je to riešenie, udrieť učiteľku, mala matka ráznu odpoveď. "Áno, mne to dobre padlo, uľavilo sa mi na srdci. Odsedím si to? Nezaujíma ma to, ale viem, že už nepôjde do blízkosti môjho syna." Prípad rieši už aj polícia.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy